dimarts, 30 de juny del 2009

Inversió i negoci


Porto 10 mesos entrenant. Posant-ho tot de la meva part. He dedicat moltes hores. Recursos econòmics que esgarrapo d'altres necessitats. Qui em coneix sap que aboco a aquesta activitat tota la meva voluntat i energia. Tinc al meu abast dels millors entrenadors personals de Barcelona, una de les sales de fitness més complertes de la ciutat. Però el meu cos no està a l'alçada, no respon com voldria. Em plantejo ara si cal seguir invertint tant esforç en un negoci de resultats discrets o és qüestió d'esperar, de treballar més temps i tenir paciència.

diumenge, 28 de juny del 2009

El joc de les 7 diferències


He llegit els 4 psicotècnics, les 125 preguntes de l'examen de temari i els 8 casos pràctics de la convocatòria del 2008 al Cuerpo de Ayudantes. A l'examen de temari he calculat que les preguntes referents a la part específica suposen el 63,20%, 79 preguntes de 125 totals. D'aquestes, 27 són de Dret Penal (el 21,60 %). Les 52 restants corresponen al Dret Penitenciari (el 41,60%). Per tant, aprendre's perfectament el Reglament Penitenciari RD 190/1996 i els temes de Dret Penal serà imprescindible i una garantia per obtenir plaça.

A Catalunya tenim 2 exàmens, convocats en dies diferents, amb un mes entre un i altre, el primer per la part general i el segon per la específica. A Madrid tot el temari s'examina junt, amb 125 preguntes. Segueixen més o menys un ordre temàtic. De la part general hi han 46 preguntes, el 36,80% del total i distribuides de la següent manera:

-Dret Constitucional, Govern, Estructura Judicial. 14 preguntes. 11,20%
-Unió Europea. 2 preguntes. 1,6%
-Dret Administratiu. 7 preguntes. 5,6%
-Dret Processal. 7 preguntes. 5,6%
-Funció Pública. 9 preguntes. 7,2%
-Pressupostos. 3 preguntes. 2,4%
-Informàtica i oficines. 3 preguntes. 2,4%
-Voluntariat. 1 pregunta. 0,8%

He trobat una pàgina web on surten tots els exàmens (temari i casos pràctics) desde la convocatòria del 1999 a la del 2008. Amb el curt temps que disposo per la prova (només 14 setmanes) trobo que el més assenyat és començar a organitzar l'estudi a partir dels exàmens. En altre ocasió parlaré dels psicotècnics i dels casos pràctics. Desitjo bona feina a tothom.

divendres, 26 de juny del 2009

Començo...


He trobat una biblioteca a Barcelona on tenen els llibres amb el temari de Ayudantes amb edició 2009. També el llibre amb els Casos Prácticos (resolts i amb comentaris) i el llibre dels Psicotécnicos per aquest cos. La propera setmana els aniré a buscar.
Comparo els temaris de Tècnics Especialistes i els del Cuerpo de Ayudantes. Com a temes "nous" hi han al general:
-Tema 6: Estructura Orgànica del Ministeri de l'Interior. La Secretaría General de Instituciones Penitenciarias. Organisme Autònom de Treball Penitenciari.
-Tema 7: El Personal IIPP. Diferents Cossos IIPP. El Cos d'Ayudantes.
-Tema 11: Ley 6/1996 del Voluntariado.
-Tema 12: Polítiques Públiques. Igualdad génere i integració.
-Tema 13: Documents, registre i arxiu. Arxiu de gestió.
-Tema 15: Informatització d'oficines: Windows i Office
-Tema 18: Pressupostos Generals de l'Estat. Cicle pressupostari.
L' Estatuto Básico del Empleado Público pels temes de Funció Pública.
Al temari específic, encara sense els llibres de temari a les meves mans, trobo forces semblances. Aquesta part te com a fonts el Codi Penal i la Llei Orgànica General Penitenciària per ambdues convocatòries. La diferència, a Catalunya, el Reglament Penitenciari és el 329/2006 i a Espanya, el RD 190/1996. He de llegir l' espanyol per comparar.
Agafo com a referència per la programació de l'estudi la data de l'examen de l'any passat, el 5 d'octubre. 14 setmanes per examinar-se. 53 temes. Amb aritmètica bàsica: 4 temes a estudiar/repasar per setmana més anar fent questionaris, casos pràctics i psicotècnics..... Molta molta feina. Només desitjo que la salut ens acompanyi.


dijous, 25 de juny del 2009

I ara, per quan la convocatòria?


El Govern de la Generalitat ha aprovat un pla per estalviar 950 milions. Per assolir aquest benefici, el conseller d'economia va anunciar que retallarien la despesa corrent dels departaments i congelaria les plantilles de l'Administració. A Catalunya la ratio funcionaris/resta població activa és ja la més baixa d'Espanya. A La Vanguardia publiquen: "Castells asegura que optimizarán las plantillas de la administración y se cancelarán las contrataciones de funcionarios previstas para 2010". Són males notícies pels opositors, dolentes pels funcionaris de l'Administració catalana i no gaire bones pels administrats que són qui han de rebre un servei de qualitat.

Els polítics no tenen memòria però jo sí, i recordo altres retallades com la que es plantejen ara i com van acabar. Recomano llegir periòdicament les notícies sobre l'àmbit penitenciari que es publiquen al web d'UGT Presons. La realitat de les presons s'amaga, però l'olla a presió, més tard o d'hora, donarà un ensurt. Amb qui ompliran les noves presons? Nomès amb interns? O estan ja dissenyant la pressó "automàtica", el mestre "robòtic" i el metge d'urgències "on line"? Potser seria bó per estalviar que la retallada fos més estructural, reduint o compactant l'anomenada Administració Institucional (Organismes, Corporacions i Entitats vàries) i menys coyuntural: no substituint al personal de baixa o de vacances,...

A la web de la Conselleria de Justícia s'anuncia això (publicat al febrer del 2008 i encara avui no retirat): "Fins al 2010 hi haurà 3 convocatòries d'aquest cos professional per cobrir un total de 1549 places". A Justícia tenen molt sentit de l'humor? Què s'inventarà ara el José per seguir degotejant el temari fins al 2011?

dimecres, 24 de juny del 2009

Toni & Jordi: teniu el meu afecte

Amics, el vostre suport aquests dies m'ha arribat fons. En breu tornarem a ser companys de feina tots tres, aquesta vegada però com a funcionaris de carrera. Les notícies pel que fa a la propera convocatòria no aconseguiran doblegar la moral del nostre grup d'estudi. Sempre endavant.

dimarts, 23 de juny del 2009

Ara en castellà


A partir d'avui hauré d'acostumar-me a estudiar el Dret Constitucional, Administratiu, Penal i Penitenciari en castellà. Aquest matí he pagat les taxes d'examen i he anat al Registre de la Subdelegació del Govern al carrer Mallorca. No m'ho havia plantejat fins ara però l'Administració de l' Estat és una opció a tenir en compte per treballar com a funcionari de presons. De tot això tens tú la culpa Ángel jajaja... de nou, el meu agraïment. Em serà de gran ajuda qualsevol informació d'aquesta oposició, exàmens, temaris, legislació.... i rebre consells i ànims!

dijous, 18 de juny del 2009

Sóc de viatge


Sóc aquesta setmana de viatge al món de les emocions.
Del goig de sentir-te estimada pels teus a la tristor de veure'ls patir.
Passar-se dues hores plorant no serveixen per res.
No és cert que després d'un mar de llàgrimes et trobis millor.
Exercitar el cos és el meu bàlsam.

dilluns, 15 de juny del 2009

Convocatòria IIPP 2009: 1123 places


Els companys que preparen les oposicions al Cuerpo de Ayudantes de Instituciones Penitenciarias del Ministerio del Interior ja tenen nova convocatòria, publicada al BOE el 5 de juny amb 1123 places de torn lliure. Es proveiran mitjançant oposició, pel sistema general d' accés lliure (la nota final és la obtinguda únicament al exàmens, no sumen punts els mesos treballats com a interí). El procés selectiu és diferent però a la vegada força semblant al nostre a Catalunya. Les proves consisteixen en 4 psicotècnics/tests aptitudinals (apte/no apte) + examen tipus test de 125 preguntes (53 temes) + resolució per escrit (amb 5 preguntes i respostes tipus test) de 8 casos pràctics + revisió mèdica + període de formació + període de pràctiques. No tenen proves físiques!!! Els exàmens es faran a Madrid i a Las Palmas de Gran Canària.
Deixo enllaç on es pot consultar resum de llocs de feina, horaris i retribucions a oposicionesayudantes
Si algú està interessat, el plaç per presentar instàncies acaba el 23 de juny. A l'Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO ofereixen informació a genepresons@ccoo.cat A UGT Presons a l'adreça fspresons@catalunya.ugt.org
Gràcies Ángel pel teu amable correu. Company, una salutació.

divendres, 12 de juny del 2009

Del bloc i sentir-se despullada


Escrius i fas públic un bloc per decisió pròpia. Dones curs a la vessant un tant exhibicionista de la teva persona. Saps que les teves lletres són llegides, a vegades per coneguts, i d' altres per desconeguts. Dilluns a la tarda, l'Alberto del Lloyd, em va referir el bloc i... em van sortir d'immediat els colors a la cara! No m'ho esperava que ho hagués vist, i em va deixar un xic fóra de lloc. Per un moment em vaig sentir com despullada davant seu. Bé, no passa res, aquesta sóc jo. L' escena ara em resulta molt còmica i divertida.

dijous, 11 de juny del 2009

Estimats amics


Res hi ha comparable al goig de rebre i donar estimació.
El millor de patir una intervenció són els correus, les trucades i les visites que amablement, les persones que t' estimes i t'estimen et dediquen.
El pitjor, que et regalen galetes, bombons, pastissets,.... quan tu segueixes amb la dieta per reduir pes (ja,ja,ja)
Una abraçada molt sentida per tots!

dimecres, 10 de juny del 2009

Exclusions médiques


Per presentar-se a aquesta oposició s'ha de tenir molt en compte la taula d' exclusions mèdiques de la convocatòria. Un problema de salut solventable que no s' hagi corregit a temps pot portar al candidat a ser expulsat del procés a la revisió mèdica. En el meu cas, la insuficiència venosa perifèrica a les extremitats inferiors podia donar aquest resultat. Així, dimarts, el Dr. Jubert del Centre Cardiovascular Sant Jordi (rebatejat per mi com el Dr. Llampec) va treure a quiròfan unes venes de les meves cames que no treballaven com calia. El meu reconeixement i agraïment per la feina i l' atenció rebudes dels dos infermers del torn de nit de la 4a planta de la Clínica Nostra Senyora del Pilar. En les hores dolentes que segueixen a una operació em van ensenyar com treballen els bons professionals de la infermeria.

dilluns, 8 de juny del 2009

Una de doble entrenament


Escric amb un ordinador, cortesia del Lloyd als clients, on el teclat va una mica com vol. Que el professor Toni Ibáñez em perdoni les faltes, tambe les d' altres dies.

Em renyarien el Toni, el Jordi i l' Alex si sapiguèssin que avui he fet doble entrenament, un al matí a Copèrnic i un altre a la tarda al Lloyd. Però em venia molt de gust matxacar-me. La meva mare està molt malalta. Vindran mesos dolents. I necessitava activar la produccio d' endorfines. Quan entrenes les preocupacions s' allunyen. I la ment es relaxa. Ha estat una gran sort que l' esport hagi entrat a la meva vida. M' agrada tant fer treballar la maquinària!

divendres, 5 de juny del 2009

Adjudicades les obres del futur CP Puig de les Basses II de Figueres


Enllaç amb la notícia del portal informatiu comarcal emporda.info del 6 de maig.
La imatge és la planta de distribució d' espais del futur C. Penitenciari. Molt interessant com a exemple del que ha de ser un establiment penitenciari polivalent segons marca el Decret 329/2006 i de com la finalitat de reeducació i reinserció es materialitza en l' arquitectura penitenciària.
Està previst que els treballs de construcció durin 27 mesos, i que l'entrada en funcionament de l'equipament es produeixi durant el primer semestre de 2011.

dimecres, 3 de juny del 2009

Per mantenir la tensió necessària

Remenant informació al web del Departament de Justícia he trobat això publicat al portal quan es va convocar la JU023, al febrer del 2008.
Per mantenir l' esperança en que sortirà nova convocatòria aviat i no serà nomès per promoció interna:
"Fins al 2010 hi haurà 3 convocatòries d'aquest cos professional per cobrir un total de 1.549 places."

dimarts, 2 de juny del 2009

Nova Ordre per regular el personal interí de Justícia

Al web del Departament de Justicia he trobat novetats pel que fa a la regulació del personal interí. M'ho he de llegir amb atenció encara. Deixo l' enllaç per qui ho vulgui consultar.
"El DOGC núm. 5384, de 21 de maig de 2009, publica l'Ordre JUS/250/2009, de 13 de maig, per la qual es regula la selecció, la formació i el nomenament del personal interí dels cossos de funcionaris al servei de l'Administració de justícia a Catalunya.
Està previst que la nova convocatòria per a la selecció de personal interí de l’Administració de justícia es publiqui a mitjan juny."

Borses d'interins de l'Administració de Justícia

He llegit ja l' Ordre publicada al DOGC. Està pensada més aviat pels interins de Justicia que hagin de d'omplir els llocs de feina a la nova Ciutat del la Justicia de l' Hospitalet tot i que regularà al personal interí desl diferents cossos de Justícia.

dilluns, 1 de juny del 2009

Un modem usb ja és meu


A partir d'ara ja em podré conectar a internet allà on sigui, sempre i quan la cobertura 3G m'ampari. La velocitat és molt bona, com un ADSL domèstic. Però s' ha de tenir compte amb el trànsit de MB i deixar les descàrregues per quan siguis a una xarxa Wi-Fi.