diumenge, 27 de desembre del 2009

2010, JU026: El Departament de Justícia apujarà el llistó

Un pati del Centre Penitenciari d´Homes de Barcelona (la Presó Model de l'Eixample).

El meu amic Jordi m'informa que UGT Presons ha publicat a la seva web un resum de la reunió mantinguda el 22 de decembre entre els sindicats UGT, CCOO i CATAC i el Departament de Justícia per negociar el nou Acord de condicions laborals del personal penitenciari. A la reunió, l´Administració va parlar de la propera convocatòria de Tècnics Especialistes. I UGT fa públic el seguent:


"CONVOCATÒRIA D’OPOSICIONS PER A TÈCNICS ESPECIALISTES (JU026)

Ens diuen que sortirà durant el proper mes de gener tal i com hem anat informant. En primer lloc es farà una oferta pública de 295 places i la convocatòria corresponent. Més endavant s’ampliarà aquesta oferta pública amb 200 places més, el que representarà fer una modificació de la convocatòria ja en marxa per tal d’arribar a les 495 places previstes per a la JU026. Hem tingut accés a l’esborrany de les bases i hem de manifestar que veiem a venir un nou i greu conflicte. Volen introduir canvis importants a la convocatòria i nosaltres no estem per la labor. A tall d’exemple us podem dir que pretenen introduir una entrevista (tant a aquest procés com als de l’àmbit de rehabilitació), volen introduir canvis en la valoració de les proves físiques, volen incrementar el nombre de temes a la part específica passant de 34 a 38, allargar el període del curs selectiu i les pràctiques, etc., etc., etc. Una nova provocació. Evidentment no acceptarem canvis importants i esperem que l’Administració no opti per obrir nous fronts"


Sembla que les convocatòries relativament accesibles (sense voler treure mèrits als funcionaris de presons de carrera) dels últims anys han passat a la història. Fa un temps no havia ni proves físiques.
Sembla que s´apujarà el llistó davant l´allau de sol·licituds que esperen amb el buit del 2009 i la cojuntura econòmica.
Sembla que es complirà un (almenys un) dels pronòstics que ens va fer el José l'any passat, de que l'Administració estava decidida a igualar els processos sel·lectius del Cos de Mossos d' Esquadra i el de Tècnics Especialistes.

Davant la inmediatesa de la publicació de la Oferta comencen a sorgir les pors. Em fa por l'amenaça de canvis a la valoració de les físiques. S'ha acabat "l'Apte" amb 15 punts? Serà obligatori una puntuació mínima a les quatre proves per aprovar? Podrem aconseguir un màxim de 40 punts? Em fa por que pugin tant el nivell de les preguntes dels exàmens teòrics que s'assemblin als de Madrid. Em fa por el Test de Personalitat i que fiquin l'entrevista. Em fa por no enganxar-me de nou a una rutina d'estudi eficaç i suficient. Em fa por suspendre després de tant de temps i esforç invertit.

6 comentaris:

  1. Buffff! La verdad es que era de esperar.
    Lo único que no me gusta, es todo aquello que sea subjetivo. Si hay que estudiar más, se estudia..pero temas como la entrevista o el test de personalidad son muy cuestionables.

    Pues nada, a partir de enero habrá que apuntarse a las clases de la UGT, al gimnasio y a la farmacia más cercana para que me venda vitaminas XDDDDDDDD.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. Los sindicatos van a luchar y asi lo espero, el no aceptar ningun cambio de la canvocatoria anterior (JU025), por parte de la ADMINISTRACION.

    Seria muy fuerte que a estas alturas nos vengan con estas tonterias.

    ResponElimina
  3. per a suspendre gent, no cal que fiquin "entrevista", o endureixin les físiques, no més cal que tornin a fer el que van fer a la JU023, l'opo de "l'experiment" . Perquè de l'experiment? Era la "convo" on queia el rètol --formatiu-- a l'acadèmia de Mollet, i passava a dir-se "curs selectiu..." etc. Despres de fer tot el que em van dir, aprovar l'exàmen teoric ,no faltar ni un 1% de clases, se'm van "tirar" vilment, subjectivament i etcment, de manera molt baixa,sense cap explicació coherent (com qui fa fora del seu costat la bestia que fa nosa). Això també ho van fer amb 14 persones més, però abans de decidir-se per aquest numero, n'havien descartat 40 , quin experiment! si.. quina transparencia! oi? Doncs, al final varem quedar fora, de manera subjectiva i a l'atzar, 15 persones, gràcies als sindicats, que es van tirar a sobre del tribunal de l'opo. A la JU026.. li pot tocar a qualsevol, puc tornar a ser jo, o tu, mentre depengui del tipus de "personal" que hi destina l'administració,sense cap control de la seva capacitat per "valorar o jutjar" amb imparcialitat. Però no us desanimeu i estudieu, sort

    ResponElimina
  4. aixo de la academia és un cachondeo" si no caus bé al professor estàs suspens. encara que la simulacio la facis bé.

    ResponElimina
  5. QUE S'EN SAP DE EL NUMERO D'ASPIRATS???

    ResponElimina
  6. He dedicat moltes hores d'estudi... i l'examen de la part GENERAL, se'm va fer molt dificil!!! Pot passar de tot en aquesta OPO i estic esperant que "penjin" els resultats per acavar de desanimar-me!!! Sort a tothom

    ResponElimina