dimarts, 2 de març del 2010

Presons, el familiar pobre?


Alentats pel resum de l'Acta de Reunió amb la Secretaria que van publicar els sindicats a inicis de gener, els futurs Tècnics ens havíem fet a la idea de que, per fi, "aquest any sí". Al 2010, nova convocatòria. Portem gener i febrer mirant cada dia el DOGC. I a aquestes alçades del primer trimestre el globus del neguit, la preocupació i els rumors de tot tipus segueix inflant-se...

Pensarà l'Administració catalana que augmentar la tensió i l'angoixa entre els opositors és una manera d'enfortir-los i preparar-los per la seva futura feina?

Llegeixo aquesta notícia publicada pel Departament de Justícia on s'anuncia amb data de 1 de març l'entrada en vigor del Reial Decret 205/2010. "Ampliació de mitjans materials i econòmics per l'Administració de Justícia". Em faig il·lusions. Penso que ara va de debò. Per fi arriba una partida pressupostària extraordinària per Justícia. Es fa miques l'argument econòmic per justificar la sequia de convocatòria per Tècnics. Veurem oferta en breu,... doncs no. Sis milions i mig d'euros per despeses d'inversió mobiliàries i inmobiliàries de nous òrgans judicials. Corregiu-me si m'equivoco, si no ho he entés be. Ni un euro pels professionals de les presons.

No sóc ningú per opinar què és prioritari, quin ha de ser el primer forat a tapar. Déu em lliuri de fer-ho! Però no puc deixar de preguntar-me: Serà Institucions Penitenciàries el familiar pobre? Serà Justícia la òrfana de l'Administració Pública? Serà que al llarg dels anys de democràcia s'ha creat un ordenament jurídic complexíssim sense suficients garaties econòmiques per dur-lo a terme?

10 comentaris:

  1. Núria, sòc l'Eugènia intento enviar-te e-mails però no sé si realment t'està arrivant algún. Des del meu messenger crec que no me'ls envia ja que el teu compte no és hotmail... i des del bloc no sé si ho faig bé.
    Recuperat aviat i ànims.

    ResponElimina
  2. BON DIA.
    mira los presupuestos para el 2010 y veras un gasto previsto para intituciones penitenciarias de 115000€ de gastos de oposiciones y en la la escuela sobre unos 3000 cursos de tecnicos eso nos hace llevar a la conclusion de que si que se haran pero cuando...
    y si instituciones penitenciarias es siempre el abandono de la Generalitat como un pozo en el cual tiras la mierda si entras ya te daras cuenta...

    ResponElimina
  3. Nuria, tornat a llegir, tranquil.lament "Ampliació de ..." i veures que no, no ho as entes bé. Diu molt clar, "aquest acord correson a la creació de nous organs judicials" es a dir, no te absolutament res a veure, però cap relació, amb les nostres opos. Es una partida pressuspostaria ke sa traspasat per als nous organs i ke et detalla la relació dels Jutjats. D'altra banda ja et vaig dir ke podies "veure" la info oficial confirmant ke a finals d'quest mes SI ke sortirà publicada la convocatòria.

    ResponElimina
  4. per als polítics, el no dóna vots, no és motiu d'inversió, és clar. Qui pensa en les presons quan vota?. Ningú que no sigui del cos de técnics o alguna cosa així.

    ResponElimina
  5. 23 de març pasa per noseque de govern
    Finals de març convocatoria
    Abril: Inscripcions
    Maig: admesos i exclosos definitius
    Juny: exàmens.

    Ara sembla que va de bó.

    Anna.

    ResponElimina
  6. Ja fa dies ke us ho e confirmat, però sou gent de "poca fe"

    ResponElimina
  7. + NOTICIES per a la gent de "poca fe". Surten 465 plaçes.

    ResponElimina
  8. Despres de mesos esperant aquesta convocatoria, em confeso un dels "de poc fe" jejeje. Espero que les teves informacions es compleixin i al Març comencem la curça cap al nostre lloc de treball desitjat.

    Sergi.

    ResponElimina
  9. Pues nos tendremos que poner otra vez a estudiar, no? :p

    ResponElimina
  10. La FE és la creença en allò que no es veu però que hom viu com a veritat, fruit probablement d´un desig profund que busca ser complert.
    Posats a especular jo mantinc la meva previsió, en contra de tots els rumors, i poso la data del primer examen el 7 de Setembre.

    Amador

    "La paciència és amarga però el seu fruit és dolç"

    ResponElimina