dimarts, 27 d’abril del 2010

La pràctica de Zazen


Per començar a practicar Zazen només cal conèixer la posició correcta del cos, obrir la respiració i sentir-se predisposat a lliurar la ment dels pensaments i emocions inconscients. Asseure's amb les cames creuades, dalt d'un coixí sobre una catifa qualsevol. Les mans formant un òval a l'alçada del baix ventre. Els polzes prenen contacte. La pelvis avançada afavoreix tocar genolls a terra. Obrint el pit, amb el coll i la columna ben rectes, la respiració es fa lenta i profunda. Els ulls estan entreoberts mirant una paret blanca sense fixar-s'hi. La concentració és a la exhal·lació, en mantenir la postura amb la tensió i relaxació justes. El fluxe de pensaments s'alenteix, el transcurs del temps perd el sentit lineal. Es fa tan sols important viure el moment present en plena conciència.

Un fragment de la entrada "La Química de las emociones" del bloc, Espiritualidad y ciencia, escrit pel metge i monjo zen Mariano Giacobone:

"El no pensamiento, es la fuente de la creatividad y la sabiduría profunda y constituye la mejor manera de hacer “higiene mental”, de resetear el ordenador y volver a "0".
El verdadero poder se encuentra en el inconciente, el océano de pura potencialidad y a este se accede de manera natural a través de la calma, el silencio y la práctica de la concentración, como en zazen."

11 comentaris:

  1. hola nuria, en festesport no quedan plazas para el horario que puedo ir, conoces algun otro sitio donde preparen bien las fisicas¿ ya lo tenia todo planeado para apuntarme y ahora resulta que m e quedo fuera. Si alguien puede ayudarme. gracias. ánimo a todos y a estudiar
    nuria3

    ResponElimina
  2. Hola Nuria,

    envíame un correo: e_nicomaco@yahoo.es

    Un saludo

    ResponElimina
  3. Altres empreses que ofereixen entrenaments per preparar proves físiques:

    -Llorenç, http://www.llorenc.com/index.php
    -Aites, http://aites.net/cream/?page=52
    -Craftraining, http://www.caftraining.com/index.html

    ResponElimina
  4. Muchas gracias, estoy pidiendo información a ver por cual me decido. saludos

    ResponElimina
  5. 4800 INSTÀNCIES PRESENTADES.

    A tenir en compte: per una errada de l'Administració, han presentat instàncies persones que tenen tant sols la FP1... a veure que pasa ara!!

    Una abraçada

    Anna

    ResponElimina
  6. Gràcies Anna sempre per la teva informació i presència al bloc.

    Ja han sortit les llistes provisionals?

    Bé, una relació de 1 plaça per 10 sol·licituds

    ResponElimina
  7. Creu-me quan et dic que el primer que faig cada dia al obrir "l'internet" es mirar el teu blog...

    Així que les gràcies a tú.

    Les llistes provisionals noooo encaraaaaa... impacieeeeent... jajajaja

    Anna

    ResponElimina
  8. I per si li fa falta a algú... per al que convingui... (tenint en compte que sóc una dona casada... jajaja):

    hoaconseguire@gmail.com

    Anna

    ResponElimina
  9. Hola Núria,

    Tot i que no t'envii molts comentaris al bloc dia si dia no llegeixo el teu bloc, m'encanta. Parlo als companys del bloc tan ben fet que tens i fas i del grau de superació que demostres en aqauesta opo. Jo ara estic baixant de pes, ho estic aconseguint i lluitant per agafar la tècnica a la proba de la "barra" o abdominada que em costa bastant... aguanto molt poc.... alguns diuen que es qüestió de tècnica altres de força a la zona pectoral i braços..... no sé però ho aconseguiré... o això espero.

    Els estudis fent repàs i amb els nervis tranquils, però sé que quan s'acosti la data d'exàmen estaré molt nerviosa... què serà de la meva vida?: aprovaré, no... per mí aquesta opo és un repte i la faig amb molta il.lusió, tot i tenint en compte la feina tant dura que suposa... mé's igual, hem d'aconseguir-ho..

    Enhorabona una vegada més pel teu bloc. Jo com molts altres opositors estic enganxada a ell i em serveix de contacte amb gent comuna que perseguim el somni d'aprovar aquesta opo i al mateix temps d'estar al dia en el tema de la convocatòria.

    Una abraçada molt forta. AHHH! i Enhorabona!!! per les marques aconseguides dels entrenaments.

    Atentament. Eugènia Castillo.

    ResponElimina
  10. hola! També preparen al barri de Sant Martí al gimnàs Bac de Roda, em sembla es paga per mesos i fan dies de matí i altres de tarda. Metro: Bac de Roda línia lila.
    Juan.

    ResponElimina
  11. Sóc CN 1 Dan de karate i fem zazen abans de començar la classe i al final. Za=seure, Zen=prové del sànscrit "dhyana" i vol dir atenció plena al moment present. Ho fem per deixar fora del dojo tots els pensaments que ens poden interferir en l´entrenament(potser la part més difícil) El Zen és molt aplicable als moments d`estudi de les opos. Res més. Ànims!!!!!!!!

    Amador

    ResponElimina