dimecres, 7 d’abril del 2010

Zazen


En sortir del Dojo camino lenta i concientment, com el Giulio va demanar ahir que ho fes . La verticalitat de la columna, les escàpules enrera i abaix, la faixa abdominal amb certa tensió, el coll estirat, la mirada endavant, la flexió i extensió complerta del peu, el moviment deixat anar dels braços. Recordo les seves paraules sobre la fatiga, les seves indicacions. Toca treballar flexibilitat i propiocepció, força sense càrrega al peu, caminar amb cura per la platja, portar sabatillas de còrrer i plantilles... i poc més, a tres mesos de les proves. Em parla de desterrar del cap l'angoixa pel dolor i per no entrenar com voldria. Trobo a faltar el dolç Hatha Ioga del Ciro, les activitats dirigides del Lloyd, entrenar per cuidar el cos i trobar-te millor. Les manipulacions fetes ahir per l'osteòpata provoquen algunes molèsties més durant el dia, però ja conec que és d'esperar això. Em martiritza el dolor al peu que no cesa. Tinc por a que es faci crònic i no pugui tornar a còrrer.

És una tarda de boira grisa al cap. M'apropo al Dojo per deslligar-me de la meva ment de la mà del Zen. El Lluís em rep amablement. M'ajuda a buscar la posició més còmode pel peu lesionat. El Kusen que sents durant la pràctica de Zazen són lletres de foc. Ens convida a la concentració en la postura, a la respiració correcta. Et recorda l'actitud davant els pensaments que passen pel cap. Escolto avui parlar de l'acceptació del nostre cos com és, de l'acceptació també dels sentiments que ens provoca, siguin aquests possitius o negatius. El Kusen és màgic. Sovint està fet a la mida del que necessites escoltar.

6 comentaris:

  1. http://www.terra.tv/Butaca/Documentales/Buzz/7230-181078/Buzzdoc-Hard-Time-01-En-la-carcel.htm

    ResponElimina
  2. Avui he reatizat els clicks suficients per sol·licitar la participació en la oposició... pots creure que em feia gairebé "por" el fer-ho??
    Potser es possar tot el temps dedicat, l'esforç i les ganes al descobert, i realment, fins avui no m'he vist amb cor...
    En fi, que avui ja es oficial: Yes, we can!!

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  3. Sí, Anna, fa una certa por "l'hora de la veritat". No deixa de ser por al fracàs. Ara necessitem sobre tot confiança i serenitat.

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. He vist el documental de la presó de Georgia, està força bé, com tots els del Nat.Geogr.Si la gent els veiés abans de decidir-se a fer l´oposició no es presentarien ni la meitat. Però aquí no son els EEUU.
    Ànim a tothom!! I sense estresar-se que lo més important és la salut!!

    ResponElimina
  5. Esta claro que esto no es U.S.A, pero sigue siendo un trabajo que necesita una reflexión inicial antes de decidirse.

    Un amigo de tratamiento en Brians, me ha comentado que hay muchos funcionarios que no están preparados para el trabajo y eso crea una inseguridad muy grande.

    El sueldo y los horarios son muy bonitos, pero la gente tendría que ser más racional.

    Saludos.

    ResponElimina
  6. Això és normal, pero és com al documental, que diu que en cinc anys 75% deixaran la feina per la pressió. Aqui hi ha baixes, excedències... no deixa de ser un cos de seguretat o policial encara que es maquilli, però aixó ja s´hauria de saber.com diuen uns coneguts que traballen a departaments especials: hay que tener más ojo con los de azul que con los internos.

    ResponElimina