dissabte, 31 de juliol del 2010

JU026 o una oportunitat per créixer



Dijous a mig matí, una veu femenina d'UGT Presons va dir-me per telèfon: "Núria Castillo... ets la 380. Felicitats, tens 90 places per sota teu, pots estar tranquil·la, estàs dintre". Començo a creure que va de debò. En confirmar-se, la tardor d'enguany em portarà bones noves que espero amb il·lusió: l'escola de policia, els entrenaments de triatló, nous companys,... tal i com va succeir fa dos anys, quan tot plegat va començar. Puc dir clar i alt que preparar aquestes oposicions m'ha canviat la vida. A finals d'agost del 2008 un tren passà per davant meu amb dos companys que m'invitaren a fer un viatge plegats. "Tu també ho pots aconseguir", em deien... I junts vam agafar el trajecte vers la superació personal. Els resultats han estat sorprenents. El recorregut ha sigut apassionant. Dur, a vegades. Tenim un potencial enorme a dins nostre per explotar, sovint desconegut per nosaltres mateixos. Amb esforç i treball totes les barreres cauen, el meu camí n'és exemple. Assolir petits objectius empeny a aconseguir d'altres més grans. És ben cert que no hi ha límits, que aquests només hi són al nostre cervell conscient. Al CAR no vaig saltar finalment la tanca d'atletisme però estic satisfeta, he superat tanques molt més altes.

9 comentaris:

  1. Jo tampoc he saltat la tanca i també estic dintre, el teu blog ha sigut fabulós per preparar l´opsició a més de 600 kilometres de Barcelona, ara curiosament els meus arrels catalanes malgrat que sóc alicantí poden portarme posiblement a Figueres, casualitats de la vida el meu pare-policia- va tindre el seu primer destí a Port Bou,alli va a coneixer a la meva mare.Joan d´Alacant.

    ResponElimina
  2. núria,jo també sóc valencià,no vaig tancar la tanca tampoc,però crec que també estic dintre,m'alegro molt per totes les persones,que renunciant a part de les coses que podien haver realitzat han cregut amb elles mateixes,han lluitat i ho han aconseguit, i els que no ho han aconseguit que no defalleixin, jo tampoc ho vaig aconseguir a la ju 023 però des de llavors he estat lluitant per aconseguir-ho,ara crec que l'esforÇ ha merescut la pena,bones vacances a tots

    ResponElimina
  3. una noticia antigua para l@s que no llegan a la nota de corte
    http://ugtpresons.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1600

    ResponElimina
  4. La notica ya la conocia, y me imagino que la mayoria tambien.

    ¿Como hay que interpretarla?

    ¿Se aplicará a rajatabla?

    ¿Es posible aplicarla?

    ¿Como reaccionaran los funcionarios de carrera si se aplica a rajatabla?

    ResponElimina
  5. ¿Qué noticia es esta, la desconozco?, ¿podría alguien comentarla?.

    ResponElimina
  6. El passat 1 de juny, es van aprovar en sessió de Govern un grup de mesures complementàries a les previstes en el Decret llei 3/2010, de 29 de maig, el famós “Montillazo”, que incideixen directament en matèria de despesa de personal.

    Aquest seguit de mesures, i referint-nos únicament al nostre àmbit, implicaria la “NO COBERTURA DEL 90 % DE LES VACANTS QUE ES PRODUÏSSIN ALS NOSTRES CENTRES PENITENCIARIS”. Què vol dir exactament això? Doncs que si s’apliqués literalment el text, totes les vacants produïdes pels diferents concursos (trasllats i comandaments) així com les que s’anessin produint per diferents conceptes NO ES COBRIRIEN. El sistema de promoció professional (travesses de tractament) es paralitzaria, la borsa de treball deixaria d’actuar tal i com la tenim pactada i, el més preocupant, els companys interins que actualment treballen amb tots nosaltres veurien com, en el supòsit de veure’s desplaçats per funcionaris de carrera, no serien recol·locats.

    Algú, en el seu sa judici, entendria la desaparició dels nostres centres de no menys de 250 llocs de treball? No patim ja una endèmica manca de personal com que a sobre ens intentin retallar encara més la plantilla? No entenen que la nostra tasca no la podem deixar d’un dia per a l’altre? No veuen que el manteniment de la seguretat als centres estaria en perill? O es que la intenció és reproduir el model penitenciari llatinoamericà?



    Davant aquesta situació, que provocaria un caos total al sistema penitenciari, demanem quina és la intenció del Departament de Justícia i quines gestions s’han iniciat per tal de reconduir-la. UGTPRESONS els hi ha deixat ben clar que l’única sortida a aquesta bogeria ideada per un Govern a la deriva és “l’exclusió total del nostre àmbit en la aplicació de l’Acord de Govern”.



    UGTPRESONS no restarà impassible davant la inoperància d’un Govern que està més preocupat de com sobreviu els darrers mesos de l’actual legislatura, que no pas de gestionar la situació crítica en què ens trobem. Un cop més ens posem al front i liderarem la resposta que des de les organitzacions sindicals es donarà a aquesta afronta. Un cop més hem deixat clar el nostre missatge, repetit una vegada i una altra durant la negociació de la pròrroga de l’Acord i que finalment l’Administració va entendre, missatge que sintetitza quins són els camins possibles: ACORD O CONFLICTE.

    L’Administració ha de donar solució a aquest gravíssim problema o poden estar segurs de què el conflicte, conflicte sense precedents, està servit. Els problemes de personal als centres de treball ja no admeten accions irresponsables. La corda ja no dona més de si i es trencarà. No podem perdre ni un sol interí. Els interins són intocables i farem el què calgui i en totes les instàncies que calgui per garantir a tothom un lloc de treball.

    ResponElimina
  7. ¿Esto significaría que el acuerdo firmado con el Ministerio del Interior sobre la posibilidad de traslados de funcionarios con mínimo 2 años de antigüedad de la Gen. Catalunya a otras prisiones de España ya no existiría?

    ResponElimina
  8. que tiene que ver el Montillazo con el concurso de traslados al resto de España?pone algo?entonces pa que preguntas otra cosa que no tiene nada que ver?

    ResponElimina
  9. Perdona si te he ofendido, tan solo es una duda que tenía y si no quieres contestar no es necesario que me respondas de esa manera, te callas y punto pelota; aquí estamos para ayudarnos unos a otros, no? es lo que yo he hecho desde el principio con cada pregunta que he sabido responder (por muy absurda que pareciera). No somos perfectos.

    ResponElimina