divendres, 30 de juliol del 2010

Licitació obres del CP Tàrrega i CP Zona Franca



Notícia del passat dimarts 27 de juliol de la Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya.

"El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la licitació de la construcció i conservació, i explotació mitjançant el seu lloguer a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, del Centre Penitenciari Els Plans, a Tàrrega, i del Centre Penitenciari de Preventius, a Barcelona. El plec de condicions de les dues licitacions indica que tant les obres del Centre Penitenciari Els Plans de Tàrrega com del nou Centre Penitenciari de Preventius de Barcelona tindran una durada de 29 mesos.

El projecte del futur Centre Penitenciari de Preventius de Barcelona suposarà el tancament definitiu de la presó Model i el trasllat de l’equipament centenari fora de la trama urbana de la ciutat.Tindrà capacitat per a 1.200 interns i mòduls per a homes, dones i joves. Les instal·lacions estaran concebudes per a interns pendents de judici i per a reclusos en trànsit que estiguin complint condemna en altres centres i hagin de comparèixer davant dels òrgans judicials de Barcelona.

El futur Centre Penitenciari Els Plans de Tàrrega (Urgell)
s’aixecarà al Pla de la Corbella. El projecte preveu que la majoria d’edificis que formaran la nova presó siguin de planta baixa i dues plantes i que acullin diverses unitats: comandaments, comunicacions i ingressos, infermeria, el departament especial de règim tancat (DERT), vuit mòduls de vida, logística i els tallers. A més, les instal·lacions comptaran amb una piscina, un camp de futbol i un pavelló poliesportiu.


Pel que fa a la resta del Pla, paral·lelament a la construcció del Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres), s’han posat en marxa les obres del Centre Penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, que substituirà el Centre Penitenciari de Tarragona."

2 comentaris: