diumenge, 5 de setembre del 2010

El sou a l'acadèmia i properes novetats



El proper divendres dia 10 de setembre està previst que la Secretaria faci públic el llistat definitiu amb el número d'ordre i la convocatòria a revisió mèdica. Aquesta, segons també previsions, es realitzarà entre el 20 i el 23 de setembre.

Cadascú sap de l'esforç i la dedicació empleats en la oposició, els sacrificis passats per arribar fins aquest punt. Els meus millors desitjos als lectors d'aquest bloc en aquesta nova etapa de la JU026. Als que, amb el beneplàcit de les mèdiques, ens hem de trobar a l'escola a l'octubre. Aquells que divendres quedin per sota del tall, que no s'ensorrin!! A continuar caminant cap endavant, a seguir lluitant per la propera convocatòria. Ens anem veient sempre que volgueu entre els 'bytes' d'aquest humil bloc opositor-penitenciari.

Segons nota d'UGT Presons publicada al seu fòrum el 16 d'agost:

Us enganxem la part de la convocatòria on s'especifiquen quines seran les retribucions d'aquells/es que hagin de fer el curs selectiu. Quant a la quantitat, dir-vos que a la part teoricopràctica que es realitzarà a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, es perceben el sou base (720,02 euros mensuals bruts) i la part proporcional de les pagues extraordinàries. Durant les pràctiques es percebran les retribucions corresponents al lloc ocupat.
"8.5.7 Retribucions i seguretat social. Durant la primera part del curs selectiu (part teoricopràctica) els aspirants tindran la consideració de funcionaris en pràctiques als efectes econòmics i d’afiliació a la Seguretat Social. A aquests efectes, percebran una retribució equivalent al sou i pagues extraordinàries corresponents al cos tècnic d’especialistes, grup serveis penitenciaris. Durant la segona part del curs selectiu (pràctiques a centres penitenciaris) i atès que aquesta es desenvolupa prestant servei efectiu en un lloc de treball base del cos tècnic d’especialistes, grup serveis penitenciaris, la retribució anterior s’incrementarà amb les retribucions complementàries corresponents al lloc de treball desenvolupat."

26 comentaris:

  1. Hola:
    Hoy he llamado a la academia y me han comentado que ya no quedaban plazas,en la residencia, para los que presumiblemente vayan el 14 de octubre de presons.
    Queria saber y contactar con alguien que vaya a alquilar piso o habitacion ,en Mollet,para asistir a la academia.Soy de LLeida y mi email es juanjo768@yahoo.es.
    un saludo y suerte a todos.

    ResponElimina
  2. Me gustaría saber cuál es el sueldo neto en la academia, también me gustaría saber cuando de presenta la titulación y documentación.Gracias.

    ResponElimina
  3. El sou net depen del % IRPF que et correspongui segons els teus ingresos i la teva situació familiar. Et pot servir de referència la última nòmina, però donada la quantitat del salari base podria ser el mínim, un 2%.

    Referent a la titulació i resta de documentació, jo vaig tranguila. Penso que ja ens ho faran saber. Però no estaria de més saber-ho. Truca a UGT Presons o altre sindicat i t'ho concretaran.

    Juanjo, suposo que ja ho sabràs però per so de cas. Jo he vist anuncis de habitacions i pisos a compartir per mossos a fotocasa.com Ells en pocs dies comencen l'escola i deu haver moviment. Sort.

    ResponElimina
  4. Gracias Núria:
    No conocia el tema de fotocasa,me voy a poner a mirarlo,haber si encuentro solución a este asunto.
    Ya te contare.
    Juanjo

    ResponElimina
  5. 10anys a la mateixa feina, encara no li he dit res al jefe,oficialment fins al 6 d´octubre , el curs el 14 ni tant sols pots donar els 15 dies i si despres resulta que hi un altre torn, ara marxo,ara no,... que t´arreglem l´atur? ( i si despres la cosa no va tant be com es supossa, tothom esta 100% segur de superar tot)cobrant l´atur i a buscar nova feina,ni que estigues la cosa per tirar cohets, demanas excedencia?....et quedes sense cobrar un duro si acabes les practiques i no et criden fins el jurament.......vaja tela.

    ResponElimina
  6. Per l'anómim que precedeix aquest comentari:

    Jo estic en la mateixa situació que tu. Gairabé 9 anys en una bona feina. Em fa molt i molt respecte marxar. Desitjant ser Tècnic Penitenciari però amb els mateixos dubtes que tu plantejes.

    Mira el teu conveni. Al de Oficines i Despatxos, per un administratiu, fixa en 10 díes el preavís a l'empresa.

    Tinc decidit demanar una exedència, per guardar-me una carta a la màniga.

    M'assesoraré si es pot cobrar l'atur des de la fi de les pràctiques fins el nomenament i ho escriuré.

    ResponElimina
  7. Cuidado, Nuria, no entiendo mucho, pero si te pides una excedencia no cobras paro creo.

    ResponElimina
  8. Els que ens hem quedat al psicològic: Quines possibilitats tenim de treballar com a interins? O millor ens n´oblidem de tot aquest malson injust?
    Enhorabona a tots els que heu passat.

    ResponElimina
  9. Los que hemos quedado en el psico lo mejor que podemo shacer es preparar las próximas y esta vez que nos asesoren para el test. No le des más vueltas porq no se puede hacer nada.

    ResponElimina
  10. HOLA A TODOS, ME GUSTARIA SABER QUE OPINAIS SOBRE COMO NOS PUEDE AFECTAR UN CAMBIO DE GOBIERNO CON RESPECTO AL "NOMENAMENT", YA QUE CON LOS TIEMPOS QUE CORREN, RECORTES, ETC... ¿Y SI CAMBIA EL CONSELLER DE JUSTICIA Y DECIDE QUE NO NOS NOMBREN HASTA DESPUES DEL VERANO?POR DECIR ALGO.NOS VA A PILLAR DE LLENO.

    ESPERO VUESTRA OPINION. SALUDOS.

    ResponElimina
  11. Pues nos tocaría aguantar mecha... porque en las bases no aparecen plazos desde el fin de las prácticas hasta el nombramiento; sólo aparece lo del mes para incorporarse desde que se publica tu nombre en el Diari. De todas formas, las plazas ya están presupuestadas y no tendría mucho sentido demorar los nombramientos, no sé... seguro que en los sindicatos pueden aclarnos más este tema...

    ResponElimina
  12. Canvi de govern comporta que no sigueu nomenats??? Anda yaaaa!!!

    La convocatoria es va publicar en el DOGC, no en el full dominical de la parròquia... son llocs de treball que consten en els pressupostos, és tot legal, lícit i més que explícit!!

    Si hi ha canvi en la Conselleria de Justícia, doncs et nomenarà algú altre que no serà la Montserrat Tura, i prou.

    "Sálvame, soy un naufrago..."

    Abraçades ;)

    Anna

    ResponElimina
  13. Hola...soc en Pep, de Lleida també...crec que us puc ajudar amb alguna de les questions que plantejeu...ah! en primer lloc felicitar a la Nuria per la pàgina...sensacional....Bé...jo tambe he aprovat i presumiblement la meva nota es una mica superior a la de tall que situen en 12,54 els companys d'UGT, per tant ens veurem a Mollet si tot va com ha d'anar. Tinc entes per algun amic que hi ha estat que a Mollet també hi ha molta gent que lloga habitacions...crec que l'allotjament no serà pas un problema.
    En quant a lo de l'atur, si, un cop acabadas les pràctiques, si no treballem, tenim dret, tinc tambe varios amics de la JU23 que els hi va passar i van estar cobrant les prestacions...aixi que heu d'estar tranquils...en quant a lo dels torns el 14 d'octubre comença el que es per la gent que ve de fora, es a dir que no es interina, i al Gener ho fant els interins que han aprovat. Mewntre els interins són a l'acadèmia, nosaltres, els que venim de fora els substituim fent les pràctiques en els seus llocs de treball(aixi em van informar a CCOO, molt majos ells), i realment crec que ens incorporarem rapidament ja que hi ha una gran carència de personal a tot arreu...evidentment a tot això sempre hi ha un component de risc pero`això es com quan canvies de feina...(si no et va bé, si no t'agrada, si ens han venut una cosa i es un altra...en fi...) Res mes...si algu vol contactar amb mi, us deixo el meu correu josep.gasion@gmail.com

    ResponElimina
  14. Gracies Nuria, si saps alguna cosa mes referent al tema excedencia i compatibilitat de cobrar l´atur quan finalitzes les practiques digues...porto 17 anys a la mateixa empresa i aixo de demar el compte ho veig massa arriscat, excedencia de 6 mesos per si el nomenament s´ha allarga.

    ResponElimina
  15. Salutacions, Anna.

    Hola, Pep de Lleida i Guiera 24. A mi també m'han dot el mateix, que un cop finalitzades les pràctiques si no et contracten a efectes és com un acomiadament i pots demanar les prestacions de l'atur.

    Dijous quan surti d'entrenar em pasaré per UGT Presons a Rambla del Raval i els hi preguntaré aquestes i d'altres qüestions. Si voleu que els faci arribar alguna pregunta digueu-l'ho.

    ResponElimina
  16. Hola Nuria, cuando vayas a la sede de UGT Presons preguntales por el punto 8.5.6 de la convocatoria.

    8.5.6 Exempció.

    Resultaran exempts de la realització d'aquest curs selectiu els aspirants que l'hagin realitzat amb un resultat d'apte en altres convocatòries de processos selectius o de borsa per a la cobertura d'interinatges per raó d'urgència del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris.

    Mi duda es la siguiente: ¿los que han trabajado de interinos hacen el curso o no? Me refiero a la parte teórica.

    Pep comenta que sí que hacen la parte teórica en Enero pero si te pueden aclarar algo en relación a este punto ya nos cuentas.

    Saludos. Isidro.

    ResponElimina
  17. Bueno, ya que estamos con las preguntas, agradecería muchísimo que alguien arrojara cierta luz sobre el siguiente tema:

    ¿Qué seguridad tenemos de que se nombrarán a 470 y no a 428? En mi caso estoy el 450 y ahora mismo esta pregunta es crucial. Muchos dicen que seguro seremos 470, pero en las bases pone eso de "amb ocasió de vacant..." que me preocupa bastante.

    Muchas gracias!!

    ResponElimina
  18. Hola,

    En el post de nuria del jueves 19 de agosto "Per consultar llistat provisional JU026" en los comentarios ya se habla del tema en concreto hay tres el del 26/08 a las 9:30; el del 29/08 a las 21:58; el del 30/08 a las 21:33 bastante "clarificadores"

    Por mi parte no tengo ni idea pero leyendo las bases me da a entender que son 428.

    Habrá que esperar. Suerte.

    Saludos. Isidro

    ResponElimina
  19. Pués no te preocupes tanto.
    No hagas caso a " lo q muchos dicen". Haz caso a las bases. Serán nombrados 428.
    El resto hasta 470 serán nombrados con ocasión de vacante. Si estas vacantes salen pronto, pués mejor para ti.
    La convocatoria va a misa.
    Suerte.

    ResponElimina
  20. Llavors per quina raó,aniran 517 persónes a la academia?

    ResponElimina
  21. 8.5.3 El tribunal elaborarà la llista d'aspirants que hauran de realitzar el curs selectiu per ordre de puntuació. El nombre d'aspirants proposats serà com a màxim de 517 i s'inclouran als efectes d'aquest còmput també els aspirants exempts de realitzar el curs, si fos el cas.

    Dice "com a màxim" pero no tienen que ser necesariamente 517 los que hagan el curso. Pueden ser menos.

    ResponElimina
  22. Després de l'acadèmia tens dret a atur sempre i quant no guadeixis d'una excedència en una altra empresa, ja que representa que estàs voluntàriament a l'atur.

    ResponElimina
  23. Hola a tots de nou...soc en Pep de Lleida...en quant a les vacants mireu-vos la comissió de seguiment de CCOO del 15 de Juliol i veureu les incidències que no s'estan cobrint...l'administració no esta agafant interins(???), crec que a la espera de la resolució de la convocatoria...aixi que crec que hi haurà places per tots...Hem d'esser una mica optimistas, no creieu?
    I efectivament...els que anem convocats a la academia som 517...anims que hi ha feina per a tots!!!

    ResponElimina
  24. Enhorabona a tots el que aneu a Mollet, això de que hi ha feina per tots vols dir per tots els de Mollet o fins i tot els que esten darrera. Jo soc positiva i penso que quan obrin Figueres hauran de trucar a gent d'interins.

    ResponElimina
  25. En la convocatoria pone que "Los que pasen el proceso selectivo pero no obtengan plaza, entrarán en la bolsa de trabajo". El proceso selectivo completo, se refiere tambien a academia y prácticas.

    ResponElimina
  26. Hola! según el calendario provisional todo apunta a que mañana sepamos el listado definitivo y la fecha para la revisión médica. Para mi sorpresa, acabo de leer en un grupo de google que esta mañana ha llamado a UGT un miembro de este grupo y le han dicho que este dato puede salir el 16 o el 17 de septiembre. Esto es increible! Contemos que salga mañana, porque los que vamos de otras comunidades otra vez igual, con prisas y a última hora buscando billete de tren y alojamiento...

    ResponElimina