diumenge, 24 d’octubre del 2010

Del llibre "La Model de Barcelona"



La presó Model del carrer Entença ha vist transcórrer 106 anys de la història de Barcelona i la seva gent. "Serveis Correccionals de Catalunya" figura en relleu a la façana principal de l'edifici. Iniciat el compte enrere per la construcció del nou Centre de Preventius de la Zona Franca, entra a la fase final de la seva existència. Rosario Fontova ha escrit "La Model de Barcelona. Històries de la presó" amb la direcció editorial del Departament de Justícia. Llegeixo, aquests dies de descans i espera, les pàgines del llibre.

L'any 1888 es va iniciar la seva construcció als terrenys (fins aleshores d'ús agrari) d'un incipient Eixample, per substituir la vella presó del Raval. Corrien les idees reformadores de Bentham, el model arquitectònic penitenciari del panòptic, conegut pels estudiants del temari de Tècnics... Fotografies del centre penitenciari en l'actualitat juntament amb imatges que són documents històrics,  il·lustren un text exhaustiu sobre la (esgarrifosa) història penitenciària, social i política del segle XX a Barcelona.

17 comentaris:

  1. Mil gracies a l'anonim de les 17:37...a tornar-hi, que no ha estat res....

    Pep

    ResponElimina
  2. Una pregunta pels del 1er.torn.:
    En acabar a les 14,30, hi ha menjador, o ens hem d'anar. Es que alguns ho tenim complicat, ja que venim de lluny.
    Graciés anticipades per la resposta, i també al anónim de las 17,37.

    ResponElimina
  3. Acabem a les 14,00 h.
    Sí que hi ha menjador(menú barat) i també hi ha microones per si portes el menjar.

    ResponElimina
  4. Apretaros los machos los de la 2ª convocatoria porque en la academia estan metiendo caña con el tema fisico y con una enorme presion en el aspecto de decirles todos los dias que aun no han aprobado nada.
    La semana pasada una chica se rompio la muñeca con los ejercicios y ahora no saben que hacer con ella,no saben como evaluarla y comentan de mandarla al 2º turno.

    ResponElimina
  5. al de la presion y las fisicas,qualquier lesion durante el periodo academico y q te impida prosueguir te excluye del proceso.
    el libro muy buena fotografia lo que caro,recomendable.


    qualquier lesion durante el proceso en la academia te excluye. el libro buena fotografia y algo caro

    ResponElimina
  6. Quiero dar las gracias a las cuatro personas que van dando información del primer turno, ya que el resto se han evaporado.
    En fin, para la gente que esté en el límite inferior y quiera saber cómo va la evolución del ranking, no parece que se vaya a poder consultar por d.n.i la posición pero se cree que esta semana, a lo más tardar la siguiente, vuelvan a dar notícias desde el departament de justícia, imagino que saldrá un nuevo acuerdo diciendo que pasó con la segunda revisión médica o algo.
    Un saludo y bueno a practicar un poco de deporte ¿no?

    ResponElimina
  7. Es que es verdad!!, hay que tener un fisico bastante aceptable y entrar en la academia, no significa estar ya aprovado, esto ahi que tenerlo presente,no me sorprende, no vamos a estar con hermanitas de la caridad jeje!.
    Que vaya lo mejor posible en cualquier caso en los dos turnos ojala pasemos!!!

    ResponElimina
  8. algu em sabria dir quina categoria tenen les presons de puig de les bases i la nova de tarragona?(categoria 1 ,categoria 2...)

    ResponElimina
  9. Hola soc en Pep...be, a mi personalment m'es indiferent si el tema fisic com diu el company es molt canyero...qui mes qui menys ha assistit a classes per superar les fisiques i realment , no se a vosaltres, pero a mi em van fotre molta canya,...dubto que a l'academia siguin tant "canyeros", i si ho son...doncs fantastic, millor preparats anirem, pero d'aqui a pensar que ens suspendran per poca forma fisica, n'hi ha un bon tros...Crec que haver superat les fisiques ja diu molt, i...som en total 517 per 470 places...es a dir...en teoria en sobren 47, que si no son els que suspenen , seran els mes avall al ranking...es aixi no? I segueixo tenint molt clar que ens continuen avaluant, i a mi personalment, sigui fisica o mentalment encara em queden forces per a seguir espenyent...tant al gimnas com a la biblioteca ja soc com a de casa....m'enteneu no? I fins aqui hem arribat els millors, no ho oblideu, i es que no hay mas....i si m'ho permeteu...un consell no escolteu les paranoies de la gent...que si hi ha gent sense titulació que si ens maxacaran amb el tema fisic que si no em aprovat res....a mi l'únic que m'interessa es que surti la convocatoria pel segon torn, i com sempre he fet fins ara, anar a mort a l'academia, a les practiques, i si Deu vol, tambe un cop nomenat , al treball, ni mes ni menys...
    salutacions

    pep

    ResponElimina
  10. De excluido nada de nada.
    Los formadores nos han dicho que en otras ocasiones, si ha habido una lesión en la academia, han continuado el curso y se les ha examinado de forma teórica.
    Yo no noto presión añadida. La impresión a priori es que es un curso de formación simplemente, pero te han de evaluar para certificar el aprovechamiento y descartar algunos prefiles que no encajen.

    Evidentemente algunos caerán pero dudo que sean muchos.

    Suerte!

    ResponElimina
  11. Hola a tots!!!! aquí teniu un enllaç que han penjat a un altre pàgina on surt el Lip Dub de la presó de figueres!!! Així podreu veure com es la presó per dins. Salut!!

    http://www.youtube.com/watch?v=9JOnEFM9L7Q

    Damià.

    ResponElimina
  12. Molt bones a tots, us informo que ja han ficat la primera nota informativa a un company perquè l'ha sonat el mòbil a classe.

    ResponElimina
  13. quins horaris es fan en un mati a l'acadèmia.Com ho reparteixen. Gràcies.

    ResponElimina
  14. 21:10

    Pue mira que se ha dicho veces, sólo falta que la segunda sea por salir con uniforme a la calle...

    Mientras vayan cayendo por esto podemos estar tranquilos

    ResponElimina
  15. Al matí fem:
    -2h de teoria,
    -descans 1/2,
    -3h de teoria o bé 1h teoria i 2h procediments practics.

    Aixó es el que fem a la academia fins a les 14:00 i fins meitat del mes següent que començarem els cassos pràctics, 2 setmanes d'explicacións i començen a evaluarnos.

    ResponElimina
  16. a les 8:00 obren menjador a fer cafe fins les 8:30
    8:30 inici clases
    9:30 descans 5'
    9:35 segona clase
    10:30 descans 30'
    11:00 tercera clase
    12:00 descans 5'
    12:05 cuarta clase
    13:00 descans 5'
    13:05 quinta clase
    14:00 fi a casa
    tarde lliure

    ResponElimina
  17. Donar les gràcies a aquests dos anònims que ens anoten el seu horari dins l'acadèmia. Ja sé que algú ho havia demanat, però sapigueu que ens agrada molt que ens comenteu coses sobre el dia a dia a l'acadèmia. Els del segon torn i la resta, ho llegim encantats!

    S;)

    ResponElimina