dimarts, 30 de novembre del 2010

Dues notícies del CP Puig de les Basses

Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres)

Dos retalls de premsa que he llegit aquesta tarda i que fan referència al Centre Penitenciari Puig de les Basses, futur lloc de treball per molts dels que hem estat convocats al segon torn del curs selectiu a Mollet.

1ª) Segons notícia del diari electrònic LaMalla.Cat del 8 de novembre:
"El nou centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, rebrà els primers presos al febrer del 2011, una vegada s'hagin acabat els accessos a la presó. El centre penitenciari, de més de 65.000 metres quadrats i que ha rebut una inversió 100.947.082,95 euros.
Els presos que començaran a traslladar-se de les antigues instal·lacions de Figueres i Girona al nou centre penitenciari ocuparan un o dos mòduls de la nova presó, que està equipada amb piscina, gimnàs, biblioteca, sales d'estudi, diversos patis i un enorme pavelló cobert per a tota mena d'activitats.
La presó, construïda amb colors i condicions lumíniques que redueixen el seu impacte mediambiental i en el paisatge, albergarà a final de l'any que ve uns 750 presos: 650 homes adults, 50 joves d'entre 18 i 25 anys i 50 dones, que s'instal·laran en diferents mòduls."

2ª) Segons Nota de Premsa del Departament de Justícia, d'avui 30 de novembre:
"479 treballadors es destinaran al nou Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres i 67 al centre obert de Girona.
El Govern enllesteix els acords per dotar de personal el nou Centre Penitenciari Puig de les Basses que s'ha construït a Figueres -amb capacitat per a 750 reclusos- i el futur Centre Obert de Girona que ocuparà les instal·lacions on actualment funciona la presó gironina. Els dos nous centres penitenciaris que durant el primer semestre de 2011 es posaran en marxa a Figueres i Girona requeriran una plantilla de 546 persones, 479 destinades al CP Puig de les Basses i 67 treballadors per garantir el funcionament del futur Centre Obert de Girona."

diumenge, 28 de novembre del 2010

Setmana 4: del 29 al 5 de decembre



M'he anat acostumant a entrenar per lliure, adaptant la rutina de la Pilar a les meves capacitats, però... per què seguir perdent-me la oportunitat de treballar i aprendre amb els entrenaments de l'equip? Diria que em costa més saltar per sobre dels prejudicis propis que pels 80 cm de la tanca d'atletisme del circuit d'agilitat.

Dilluns 29. Natació + Carrera + Flexi. OK
Aquesta tarda he nadat 2500 m, 100 piscines de 25 m!!!, seguint l'entrenament de la Pilar: palas, croll, tècnica, esquena, peus, progressiu...Havia quedat amb una companya de feina que m'ha ofert unes preuades lliçons de croll. He practicat també peus amb aletes. Amb els consells de la Lluïsa m'ha sortit millor el rolido i  he fet  600 m girant  el cap per respirar a la cinquena braçada. Canvi de roba i a la pista d'atletisme, 52' de carrera contínua suau, amb una mitja de 156 ppm. Taula d'estiraments i a la dutxa. Olé entrenament!

Dimarts 30. Natació + Spinning. KO, descans.
Ni natació, ni spinning, ni entrenament al Prat... tarda de treball domèstic que ja no es pot ajornar: rentar el niu, omplir la nevera i banyar la gossa. Tota feina feta amb cura i dedicació és una injecció de satisfacció un cop enllestida. El bessó esquerra està força carregat, veurem demà si m'obliga a anar al fisio.

Dimecres 1. Entrenament Carrera + Circuit Gym + Flexi. OK + natació.
Recupero l'entrenament de natació d'ahir. 2400 metres dels 2900 programats per la entrenadora. M'he fixat en el temps. Si ella preveu la sessió a la piscina en 1h15' jo trigo el doble... i he fet gairabé la meitat amb aletes! Avui no ha estat tant planer com dilluns però cap enrampada. Als 2400m ho he deixat perque ja anava molt cansada. Penso que el meu límit de resistència ara per ara és aquí. Quants metres puc fer sense aturar-me uns pocs segons? El proper dilluns faré un test...
Canvi de roba i a la pista d'atletisme. 15' de carrera contínua suau. Havien de servir com a escalfament previ a un farleck que no m'he vist amb cor ni de començar. Aplaçat per demà. Fer piscina i seguit farleck és massa per mi de moment. De fet avui estava escrit només l'entrenament de carrera. Els genolls a cada sessió donen menys molèsties.
Al gimnàs un circuit gym complet amb 3 sèries de 15 repeticions de biceps, dorsal, pectoral, triceps, avantbraç, trapezi, deltoide, quadriceps, glutis, isquiotibials, abductors, adductors i abdominal recte i obliquo. Taula d'estiraments i dutxa. No està pas malament.

Dijous 2. Entrenament de carrera: 15' + farleck + 10'.OK
Divendres 3. Entrenament Prat Natació + Carrera. Descans
Dissabte 4. Spinning + Carrera + Flexi-Abs. Descans
Diumenge 5: Spinning. Descans

dissabte, 27 de novembre del 2010

Salut i entrenaments



Des de fa dues setmanes trepitjo de nou les instal·lacions d'un poliesportiu de l'entorn de Barcelona. M'emociona fer el primer entrenament de carrera contínua sobre la pista d'atletisme on fa 26 mesos la meva vida va començar a fer un tomb. En aquest escenari, amb 34 anys, 105 kg de pes i un historial esportiu en blanc, vaig començar a entrenar amb regularitat per primer cop a la meva vida. Enrere han quedat gairebé 40 kg, l'addicció al tabac i els medicaments, la alimentació desordenada, el sedentarisme, els diagnòstics de malalties reumatològiques cròniques, la desesperança. I mentre corro els 50' programats per la Pilar, es succeeixen al meu cap imatges de tota la experiència viscuda, com en un 'flashback' cinematogràfic. Quan més entreno, més m'agrada entrenar. Va ser una sort que es creués al meu camí aquesta oposició, donant-me la oportunitat de millorar i assolir una qualitat de vida que desconeixia. Vagi el meu agraïment i admiració per la tasca professional dels tres entrenadors amb que he caminat de la mà: el Xavi Ortín, l'Àlex Casas i el mestre Alfonso Quintana.

dilluns, 22 de novembre del 2010

I can... Gracias, Gory!!


Dimarts passat vaig rebre el regal inesperat de retrobar al professor de ioga Ciro. Fa un any que havia perdut el contacte amb aquesta disciplina que tants beneficis em va oferir pel dolor a l'esquena; que em va donar a conèixer la meditació.

Per la nit, a la classe de natació, es presenta un company nou, un xicot amb un casquet de  l'Ironman Nice 09... li pregunto si va participar i em respon afirmativament!!! "Què fas aquí, doncs?" "A millorar tècnica. Per fer la prova de natació d'un Ironman només has de ser capaç de nadar 3800 m en aigües obertes", em diu tan tranquil. Li demano a la professora que m'expliqui més exercicis per millorar la tècnica, la respiració, la coordinació... alguna cosa més segur que es pot fer per treballar-ho... i em respon que renunciï  ja a arribar  a ser una nadadora perque això tan sols  s'aprèn de petit. Poc elegant dirigir aquestes paraules a una persona que comença a aprendre i s'esforça. Tampoc és aquesta la meva finalitat però no dic res. Un bon entrenador fa creure a la seva gent que aconseguiran el seu objectiu, malgrat pensi que tenen poques capacitats. El triatleta m'agafa a part i em diu que no cal ser Phelps ni de lluny per fer un tri sino gaudir nadant i guanyar resistència i força amb moltes hores d'entrenament.

Els genolls toleren bé els entrenaments de carrera si el ritme és molt suau, 155-160 FC, i això els hi dono de moment. He provat canviar l'ordre, primer natació i després rodar a pista i el cos respon millor. M'agradaria que algú un dia m'expliqués el per què de l'ordre de les proves al tri. Pel bé de les meves espatlles he de recordar estirar en sortir de l'aigua.

diumenge, 21 de novembre del 2010

Setmana 3: del 22 al 28 de novembre




Dilluns 22: Descans
Dimarts 23:  800 m (8 x 100 m natació + 1' r) + classe ioga + 50' rodar parc + estiraments. OK
Dimecres 24: 800 m natació (8x100+ 30" r) + 30' carrera (tipus farleck 2) + circuit gym A + sèries abs + 15' rodar + taula estiraments. OK  (menys carrera x molèsties genolls, pendent x demà).
Dijous 25: 1000 m natació variat: pales-pull-taula-punt mort-esquena-esq doble-aletes (10x100+ 30"-1'r) + farleck 2 herba + taula estiraments. OK
Divendres 26: entrenament Prat natació + carrera: 40' rodar + 6 pendents + 10' rodar + estiraments. OK, només carrera
Dissabte 27: Bici: 60' rodar (keiser) + carrera: 50' rodar pista-herba + circuit gym B + sèries abs + taula estiraments. OK
Diumenge 28: natació lliure molt suau... per relaxar i gaudir de l'aigua! + 90' rodar bici (keiser) + circuit gym C + taula estiraments. Descans. Descansar també forma part de l'entrenament, no?

dijous, 18 de novembre del 2010

El 13 de Gener a l'ISPC!!!!!!



Ho esperava però és  la alegria de veure-ho escrit oficialment. El meu número de DNI ja figura al llistat del Departament de Justícia convocant-nos a començar el curs teòric-pràctic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya el 13 de gener i la part pràctica als centres penitenciaris el 24 de març.

            ole, ole, ole!!!!! Que comenci la música...

Ens veiem a Mollet!

Arriba nou Acord del Tribunal



Edició a les 16:35h. Ja és poden consultar les novetats al Departament de Justícia. Gràcies a tots per les actualitzacions.

El company Pep de Lleida comparteix amb nosaltres l'enllaç amb document pdf de CCOO Presons on s'anuncia això:

"En data d’avui ha estat publicat l’acord del Tribunal Qualificador de la convocatòria per a l’accés al cos tècnic d’especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (JU026) segons el qual:

• es fan públics els resultats de les proves mèdiques dels aspirants declarats aptes condicionats, i dels aspirants convocats el passat 15/10/10.

• Es declaren aptes de les proves mediques, dos aspirants que havien presentat al.legacions

• es modifica la llista d’exempts de realitzar el curs selectiu

es convoca els aspirants del segon torn del curs selectiu organitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia que es durà a terme del 13 de gener al 16 de març de 2011 de 8.30 a 14.00 hores (part teòric-pràctica) a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (Ctra. C-17, Barcelona-Ripoll, km 13,5, 08100 Mollet del Vallés) i del 24 de març al 27 de maig de 2011 (part pràctica a centres penitenciaris).

Les persones aspirants exemptes de realitzar el curs selectiu i les convocades per realitzar el curs selectiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, hauran de lliurar, en horari de 9:00 a 14:30, la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil (Servei de Selecció i Provisió, c. Aragó, 332, 1a planta de Barcelona), en el termini de 20 dies naturals comptadors des de l’endemà de la data de publicació de l’Acord (del 19 de novembre al 8 de desembre de 2010), la documentació necessària.

• Les persones interessades podrán interposar recurs d’alçada davant la consellera de Justícia en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació de l’Acord.

Per a qualsevol consulta podeu trucar al 934812834 o enviar un e-mail a genepresons@ccoo.cat"

Moltes gràcies Pep, sembla que molt aviat sortirem del somni d'aquesta espera.
 

dimarts, 16 de novembre del 2010

Setmana 2: del 15 al 21 de novembre



-Dilluns 15: descans OK (malgrat tocava natació + carrera + circuit gym, era d'obligació parar!)
-Dimarts 16: classe ioga + natació variat (8x100): pull-taula-croll-esquena-esq.doble-rolido-punt mort-peus + pràctica virage + classe natació. OK
-Dimecres 17: 30' rodar pista + circuit gym A+ taula flexi + 30' rodar pista + estiraments. OK
-Dijous 18: classe de ioga + 1400 mt natació variat (7 x 200mt + 1'r). OK
-Divendres 19: 600 m natació variat  + 40' rodar pista + taula estiraments. OK
-Dissabte 20: circuit gym B + sèrie abs + sessió spinning. OK
-Diumenge 21: circuit gym C + taula flexi + 90' rodatge bici. OK

divendres, 12 de novembre del 2010

La Voz del Valle




Sovint m'atribueixen una força de voluntat que certament no em pertany. No és amb voluntat que s'aconsegueix allò que vols, si no des de l'autoconvenciment del que et convé fer  per a que esdevingui realitat.

La Voz del Valle és un llibre on es recullen  els kusen del Mestre Taisen Deshimaru (ensenyances orals de budisme zen dirigides pel mestre als seus deixebles durant les sessions de meditació o Zazen), l'estiu de 1977 a la Val d'Isère.

"¿Por qué practicamos zazen? Esto tenemos que comprenderlo. El zazen no es únicamente para la salud, para el cuerpo. El zazen constituye, en particular, un asunto de la mente. La postura y la respiración son sumamente importantes. Pero ¿qué pasa con la conciencia? ¿Cómo debe ser? Durante la práctica del zazen nuestro cuerpo se tranquiliza, es como entrar en nuestro ataúd, debéis morir. Esto significa que tenéis que olvidaros de vuestro cuerpo, que debéis abandonarlo a fin de que sólo permanezca el alma. Y al final os concentraréis de manera automática, natural e inconsciente... en la conciencia, en la mente. Y de esa manera seréis uno con el poder cósmico fundamental. Esta es la conciencia hishiryo. Pero debéis tener convicción. Esto es el satori, el satori de Buda. La autoconvicción. No hace falta pensar en ello, simplemente no hace falta pensar"

Deshimaru, Roshi Taisen. La Voz del Valle. Enseñanzas zen. Ediciones Paidós (1985)

dijous, 11 de novembre del 2010

Dels comentaris



Per l'autor/s que m'acusen de censurar comentaris:

Defenso la verosimilitut d'allò que escric per això, i malgrat ser-hi en un procés selectiu,  dono la cara i signo amb nom i cognom les pàgines i les lletres de les que sóc responsable. Aquests dies la xifra de comentaris  arriba a 2000. Rebuts han estat tots amb alegria. No he publicat però, ni publicaré, comentaris que no s'avinguin al to general que vull pel bloc, que faltin al respecte o siguin insultants, que emparant-se en l'escut de l'anonimat llencin polèmiques enverinades o no contrastades. Si algú pensa que s'han donat irregularitats al procés de la JU026 hauria de saber (si ha estudiat els temes de Dret Administratiu) com actuar-hi. No és aquest el lloc per fer-ho. 

dimarts, 9 de novembre del 2010

Setmana 1: del 8 al 14 novembre



Fa nou dies que no entro a la piscina. L'últim dia, en una classe després de córrer, les enrampades a les cames no passaven. Vaig trobar el dolor de cara per una estona. La socorrista em va ensenyar uns estiraments i  un massatge per quan ocórrer això. Ella i la professora van dedicar-me un bon discurs sobre el valor del descans, l'entrenament progressiu i els dobles entrenaments, la hidratació i la alimentació. "No per molt matxacar-te et sortirà abans, tota pràctica requereix del seu temps". La professora va dir-me que no volia veure'm per la piscina en una setmana i que descansés. Tothom em recomana sempre que descansi i jo el que vull és entrenar!! Avui toca ja treure el cap per la seva classe. Els genolls milloren i la setmana passada van aguantar força bé tres sessions de rodatge suau de 30, 35 i 40 minuts. Així que, amb els entrenaments  de triatló de la Pilar, les rutines de fitness de la Pilar i l'Alfons, les classes de natació de l'Anna i les classes de  ioga del Ciro he planificat una setmana més de treball físic.

Dilluns 8. Fisioteràpia amb Sergi.OK
Dimarts 9. Classe Ioga + 1h Spinning + Circuit Gym + Classe Natació. OK
Dimecres 10. Classe Ioga + 40' rodar + Circuit Gym + 20' rodar. OK
Dijous 11. Natació: entrenament Pilar + Classe Natació OK
Divendres 12. 45' cc + (6 x 150 m) 1' rec + Circuit Gym + estiraments. (CG+est, OK)
Dissabte 13. Natació: 1500 m variat + entrenement Pilar ciclisme sobre bici spinning. (Natació, OK)
Diumenge 14. Ciclisme: 90' rodar + Carrera: 30' regressius. (Bici, OK)

Un pas endavant i mig enrera. Dimecres vaig ensopegar mentre corria. Bon cop a les cames i als genolls i raspada també a braços i mans. Tot plegat em fa saltar-me l'entrenament de carrera de divendres i diumenge, i l'entrenament de bici de dissabte.

dilluns, 8 de novembre del 2010

Miedo



(...)
¿Te da miedo que vengan a llevarse tu comida?
¿Te da miedo que pase a mejor puesto en la oficina?
¿Te da miedo que tu hija lo mire con otros ojos?
¿Te da miedo que sepa vivir sin comodidades?
¿Te da miedo que llegue a ser un alto mandatario?
¿Te da miedo que presente un programa en la radio?
¿Te da miedo que sea un eminente personaje?
¿Te da miedo que sea reputado periodista?
¿Te da miedo que quiera crear lazos con su pueblo?
¿Te da miedo por que no necesita tu cultura?
¿Te da miedo que intente presentarse a elecciones?
Te da miedo porque no quieres entender que dice
Te da miedo porque hace lo que tú jamás harías
Te da miedo que no ame las figuras que tú adoras
Te da miedo que come, que bebe, que reza
Te da miedo y el miedo no te deja conocerlo

dissabte, 6 de novembre del 2010

Ha començat "InOut Festival"



El 4 de novembre va començar InOut Festival 2010, la segona edició del Festival de Creacions Artístiques Realitzades en Presó. Els organitzadors són l'associació transFORMAS, Arts escèniques i Transformació i ho presenten com "un festival que transcórre a dins i a fora de la presó. Posa en circulació produccions teatrals i cinematogràfiques desenvolupades en contextos de tancament penitenciari, així com els seus processos de creació, establint ponts entre les persones, entitats o àmbits separats per fronteres físiques o mentals". Fins el 28 de novembre s'exposaran els treballs a teatres i cinemes de Catalunya, a diferents centres penitenciaris amb sessions per als interns i d'altres pel públic en general. Si sentiu curiositat per veure com s'expressen  les inquietuds creatives de les persones privades de llibertat, si volguéssiu presenciar els espectacles, deixo enllaç amb el Programa del Festival i informació de com assistir-hi.


divendres, 5 de novembre del 2010

Demà visita oberta al CP Puig de les Basses



Si els nostres companys del primer torn a la escola, dimecres van tenir ocasió de visitar un centre penitenciari,  els candidats al segon torn també tindrem oportunitat de fer-ho en la mateixa setmana. Sí, ha arribat el moment de conèixer el futur centre de treball d'alguns dels aspirants a Tècnics Penitenciaris de la present convocatòria. Demà qui pugui i vulgui visitar el Centre Penitenciari Puig de les Basses està convidat per l'Ajuntament de Figueres a les 10h a una visita institucional oberta al públic per les instal·lacions (les obres no estan finalitzades del tot).

La Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Figueres m'ha contestat aquest mati a un correu això: "Si, que demà es fa una jornada de portes obertes a la presó del Puig de les Basses, l'horari és 10.00h a 1400h. El Departament de justicia és qui ho organitza. El Tel del departament és: 93 316 41 00"

Edició a les 14:11h. Un lector ens envia aquesta informació, assabenteu-vos bé si algú pensa anar-hi perque  sembla contradir el que indiquen des de l'Ajuntament de Figueres: "Des del Dept. de Justicia m´han informat que demà es farà una visita d´obres pert part de la Consellera i a nivell institucional. No serà fins al Desembre quan es faci la jornada de portes obertes i surti publicat a tota la premsa escrita."

Edició a les 20:14h. He trobat aquesta notícia publicada el 13 d'octubre d'enguany, al Diari de Girona , sobre els actuals i futurs accessos al CP Puig de les Basses, situat entre els termes municipals de Figueres i Llers. "Descarten un dels accessos a la presó".

dimecres, 3 de novembre del 2010

Darrere d'una bici de carretera (i d'un rodet)



Com no tinc bici de carretera, a l'octubre he combinat les sessions de spinning amb d'altres de ciclisme indoor al gimnàs. Vaja, unes quantes hores damunt una bicicleta estàtica. Les que han permés la meva minsa condició física i la lesió als genolls. Simulant els ports de muntanya amb el menú electrònic de la Keiser. És tot el que puc fer de moment per seguir els entrenaments de bici de la Pilar.

A BikeStocks tenen en oferta la Orbea Aqua Dama T23 (la més barata de les Orbea de carretera) per 499 €. Només de la talla 46. Podria ser una bona opció per començar a entrenar sobre una bicicleta de debó, per agafar pràctica amb la posició del cos, els canvis... sobre rodet per una temporada, això sí. I es que em fa por patir una caiguda en ruta i ser-hi de baixa en el moment de començar al gener a la escola de policia.

He trobat una aplicació per calcular la mida adient de bicicleta segons les mides antropomètriques del ciclista, aqui.

dimarts, 2 de novembre del 2010

De soñar un amor



Una vez, hace ya tiempo yo soñé un amor
que era como una tormenta
que estalla en todos los rincones
me inundaba el alma de luz y pasión
mi vida flotaba con alas de sentimiento
me embriagaban besos, locuras del corazón.
Hoy ya no es sueño. Quiero despertar.
En el alba estás tú.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Quiero contarle al viento una canción



De una nana siendo niño
quisiera yo recordar
contándome de la vida
que un día sería verdad.
Puede ser que en primavera
encontrara una flor
que deshojara besos caídos
en una estación
yo quisiera ser como el río
al despertar, que su fluido me lleve
buscando al mar.

Ya mi niño está dormido
y sueña con ir a jugar por un camino distinto
que viene del más allá.
Pero el sol de la mañana me despertó
con la ilusión perdida de hablar de amor
yo quiero contarle al viento una canción
yo quiero vivir despierto de corazón.