dimarts, 30 de novembre del 2010

Dues notícies del CP Puig de les Basses

Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres)

Dos retalls de premsa que he llegit aquesta tarda i que fan referència al Centre Penitenciari Puig de les Basses, futur lloc de treball per molts dels que hem estat convocats al segon torn del curs selectiu a Mollet.

1ª) Segons notícia del diari electrònic LaMalla.Cat del 8 de novembre:
"El nou centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, rebrà els primers presos al febrer del 2011, una vegada s'hagin acabat els accessos a la presó. El centre penitenciari, de més de 65.000 metres quadrats i que ha rebut una inversió 100.947.082,95 euros.
Els presos que començaran a traslladar-se de les antigues instal·lacions de Figueres i Girona al nou centre penitenciari ocuparan un o dos mòduls de la nova presó, que està equipada amb piscina, gimnàs, biblioteca, sales d'estudi, diversos patis i un enorme pavelló cobert per a tota mena d'activitats.
La presó, construïda amb colors i condicions lumíniques que redueixen el seu impacte mediambiental i en el paisatge, albergarà a final de l'any que ve uns 750 presos: 650 homes adults, 50 joves d'entre 18 i 25 anys i 50 dones, que s'instal·laran en diferents mòduls."

2ª) Segons Nota de Premsa del Departament de Justícia, d'avui 30 de novembre:
"479 treballadors es destinaran al nou Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres i 67 al centre obert de Girona.
El Govern enllesteix els acords per dotar de personal el nou Centre Penitenciari Puig de les Basses que s'ha construït a Figueres -amb capacitat per a 750 reclusos- i el futur Centre Obert de Girona que ocuparà les instal·lacions on actualment funciona la presó gironina. Els dos nous centres penitenciaris que durant el primer semestre de 2011 es posaran en marxa a Figueres i Girona requeriran una plantilla de 546 persones, 479 destinades al CP Puig de les Basses i 67 treballadors per garantir el funcionament del futur Centre Obert de Girona."

34 comentaris:

  1. Núria, ¿Se sabe cual es el contingente actual de funcionarios en Girona?, antes de abrir Puig de les Basses.

    Y si alguien sabe el de Técnics especialistes, actual y futuro, pues perfecto.

    Gracias

    ResponElimina
  2. Gràcies Nuria, això és per si algú té dubtes d´on anirà gairebé de cap...veritablement necessiten molta gent, la meva pregunta és per la gent que no té cotxe o carnet, està aprop de Figueres? Hi ha transport? Imagino que això és massa preguntar però per si de cas.

    ResponElimina
  3. A veure si algún dels 50 de la borsa de treball ens diu si ja els han començat a trucar per fer substitucions o de moment tot continúa parat.

    Carles

    ResponElimina
  4. Bon dia companys! Seria necessari saber el nombre de Tècnics que hi ha actualment entre Girona i Figueres per tal de poder fer les nostres "travesses". Segons tinc entès el nou C.P. de Figueres no queda massa aprop de la ciutat i segons ens diuen les noticies publicades per la Núria :) han d'acabar de fer els accessos, jo crec que alguna linea de bus hi hauran de ficar...
    Canviant de tema ja teniu tothom la roba? Jo hem vaig quedar sense pantalons, però be no passa res, proposo que el primer que s'assabenti de l'arribada del camió amb la roba que ens falta, sis-plau, publiquem-ho aquí.
    Comencem a fer pinya per Mollet !!!!

    Salut!!

    ResponElimina
  5. Hola, jo soc de figueres. La presó está molt aprop de figueres i s'hi pot arribar en bici tranquilment. El que no se es si hi haura transport ni per on faràn l'acces. Si més endavant se sap algo més ja us ho comentare.

    Damià

    ResponElimina
  6. Jo estic entre els 50 i encara no han dit res , vaig trucar la setmana passada però tampoc acaben de confirmar res.
    Com sempre ens tocarà esperar , i de moment pegadets al telèfon...

    ResponElimina
  7. El nou centre penitenciari del Puig de les Basses no esta exactament a Figueres, sino a un poblet del costat que es diu Llers, aproximadament a uns 7 km de distancia.

    Pel tema de transport public, de moment, que jo sapiga no hi ha cap linea de bus que arribi fins alla. Diguem que per la zona el transport public brilla per la seva absencia ...

    Despres, pel tema de la borsa de treball, ara fa un mes que ens varen trucar, fa dues setmanes estaba el 51 en la llista, ahir el 50 ... de moment va a poc a poc ... molt a poc a poc.

    Sergi

    ResponElimina
  8. Se dice, se comenta, se rumorea... que 25 dels 50 ja estan treballant...

    Si no es correcte, accepto amb total humilitat una rectificació, però és el que hem va comentar una interina.

    Petons i abraçades,

    Anna

    ResponElimina
  9. Aqui teniu la noticia en la pagina de premsa gencat.

    http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=58491&idioma=0

    ResponElimina
  10. Alguien tiene el temario de la academia en PDF?

    Hace unas semanas alguien puso un link, pero ya lo han quitado y no me lo bajé en su momento, si alguien lo puede colgar se lo agradecería mucho.

    Mario

    ResponElimina
  11. Anna, gracies per la info sigui o no bona. Pero si hi ha algun interi dels 25 que ja está treballant el podria dir. Que jo estic l'ultima d'aquesta llista de 50 :) i espero que tothom estigui treballan per que em toqui a mi :).

    314

    ResponElimina
  12. Hola,
    M'han comentat que abans de que ens nomenin i destinin, hi ha d'haver concurs de trasllat...que molta gent de girona anirà cap a la nova de figueres, i també els de la presó antiga de figueres. I que també hi ha molta gent que està esperant per demanar figueres. Realment no crec que en aquests moments es puguin dir les places que hi ha, a no ser que sigui especulant...
    Què en penseu?

    ResponElimina
  13. hola a tots, jo estic entre els 25 primers i ojala m'haguessin trucat pero la veritat es que no , i no tans sols a mí , sinó que a altra gent amb la que vaig coincidir a la revisió mèdica ( que estan entre els 50 primers tampoc) així que si hi ha algú treballant que es manifesti sius-plau!!!

    ResponElimina
  14. Creo qué todavía no han llamado a ningún interino.

    ResponElimina
  15. No vol dir que si entre figueres i girona hia ara x dir algo 150 GSI,GAMS,GO i total de GSI,GAMS,GO x la nova preso son 300 no vol dir que quedin per cubrir la meitat ya que mols de aquets GSI,GAMS,GO dels CPs a tancar pasaran a CUSI´s,etc.. el 80% dels llocs base es cubriran en gent de la JU026.

    ResponElimina
  16. Jo respecte al transport Figueres -presó, espero que algú pensi ( i amb temps, a veure si no improvisen) posar un bús perquè no m´hi veig 14 km anada i tornada en bici...

    ResponElimina
  17. Una cosa, aixo de 7 Km. fins a la presó no es del tot veritat. La presó pertany al terme municipal de Llers. Aquest poble está a uns 7 Km. mes o menys de figueres, però la presó no está a 7 Km. está a la meitat de camí, es a dir, a uns 3,5 Km. El problema serà per on fagin l'acces, perquè si el fan per baix, s'haura d'agafar la nacional per anar en bici, que, des del meu punt de vista, no es molt aconsellable. Si el fan per dalt, la cosa canvia, perquè es una carretera comarcal i es molt més tranquil en quant a trànsit.

    ResponElimina
  18. 13:53

    Tu que estás la útima de los 50, que posició tenias en las listas definitivas, yo era el 593, y me gustaria saber después de los 50 cuantos tengo delante.

    ResponElimina
  19. Per una companya que és a l'academia sé d'un pis amb 4 habitacions que quedarà disponible... si li interessa a algú que deixi el seu mail i li paso el telèfon.

    Abraçades,

    Anna

    ResponElimina
  20. Gràcies per la informació respecte els km Figueres-presó, però tampoc m´hi veig 3,5 amb bici, la pluja, el vent, la neu, la nacional o la comarcal...segueixo pensant que un bús tindria que anar pensant-se...Es que quan vau dir lo dels 7 km inicials em va recordar una pel.lícula molt recomanable que es diu "El concierto", tracta d´un grup de músics que no tenen els mitjans per anar a París, i no dic res més, però lo de 7 km surt per allà, no dono més pistes, perquè sinó, no té gràcia, si us agrada la música i la tragicomèdia, ja sabeu.

    ResponElimina
  21. Podéis decirme dónde está la lista de la bolsa de trabajo? Cómo puedo saber en qué situación estoy? Gracias.

    ResponElimina
  22. Aixo de que hi ha places a figueres i a girona,vol dir que podria agafar places a girona tambe?? Gracies!

    ResponElimina
  23. els 50 interins van arribar fins la plaça 580 o por ahi

    ResponElimina
  24. Hola Anna, en diuen Javi i soc d'Alacant, m'agradaria que me pasares el email d'aquesta companya per vore si hi puc aconseguir alguna habitacio, esque estic mirant y de moment no trobe res, te dexe el correu:
    elsogallet@hotmail.com.
    Si algú coneix gent que buscara per completar companys de pis que meu faça saber al meu correu, gracies.

    Javi

    ResponElimina
  25. Heu llegit la notícia de la agresió de Brians 2, el més important per mi és saber que la gent que treballa allà són molt professionals i no hi ha passat res d'important gràcies a ells. En aquesta professió els companys són molt importants perquè et jugues molt i em de fer pinya des del moment que sabem que hi formarem part.

    ResponElimina
  26. Completament d'acord amb l'anterior comentari. Gràcies per la info.

    ResponElimina
  27. Estic igual que el company d'Alacant. Si algú te idea d'algún lloc o completar un pis, fes-me un email si us plau, jgarciandiag@gmail.com.
    Ànims Núria amb el blog, ajuda a molta gent.

    ResponElimina
  28. Estoy de acuerdo con la profesionalidad de los compañeros que han conseguido que la agresión no derivara en mayores.

    Pero una vez pasada la agresión, los futuros funcionarios deben luchar por que estas no sean calificadas de simples delitos de lesiones, si no de atentados a la autoridad, sinceramente esto me parece de vital importancia para evitar posteriores agresiones, es triste pero es así. Y la única manera de solucionar esto es presionando como colectivo, por suerte o por desgracia, de esto no nos acordamos hasta que ocurre una agresión, pero debería ser un puntal de las reclamaciones laborales del colectivo

    ResponElimina
  29. Hola, m'han comentat que quan fem pràctiques en centres penitenciaris, només ens retindran un 2% del sou, això és veritat?

    ResponElimina
  30. Hola,

    Truca a la seu d'un sindicat o a la Secretaria i segur que t'ho aclareixen... i comenta'ns què t'han dit!

    ResponElimina
  31. A l'anònim de les 01:42h,

    Desconec el tractament penal als jutjats d'aquest delictes d'agressió. Són delictes de lesions? Atemptats o resistència a la autoritat?

    Algú ens podria explicar cap a on majoritàriament es decanten les sentències?

    ResponElimina
  32. 12.30

    Será un 2% por qué se trata de un contrato temporal de duración inferior a un año, aplicaran lo mismo a todos, es posible que a los interino no si siguen con el contrato que tenian de duración superior al año.

    ResponElimina
  33. Bona tarda,
    El tema de la retenció del 2% quan presentaves la documentació hi havia la possibilitat de demanar que et retinguessin més, la noia que em va agafar els papers em va dir que en el moment que volgués demanar més retenció ho podia fer.
    Maite

    ResponElimina
  34. Hola nuria,
    En quines dates s'ha d'obrir el CP puig de les basses, és a dir, quan començara a funcionar amb els interns de Girona i Figueres?

    L'anterior Consellera va dir el proper més de febrer, però a mi m'ha arribar quue com a molt aviat serà el més de juny o juliol.

    Que em sabeu?

    ResponElimina