dijous, 30 de desembre del 2010

"Cárcel, la película" de Callejeros



El 14 de novembre la cadena de televisió Cuatro va emetre "Cárcel, la película". En 90 minuts de video els reporters parlen amb interns, funcionaris i la direcció del centre. Prenen imatges de les diferents dependències del Centre Penitenciari de Lleó. Es mostra la vida quotidiana a la presó des de la óptica particular del programa Callejeros. Que cadascú jutgi el reportatge segons el seu criteri. L'enllç amb el video, aquí.

9 comentaris:

  1. Hola, en el diario digital "la crónica de León" del 23/11/2010 hay un artículo en el que se habla del programa emitido en Cuatro.
    No salen muy bien parados la verdad.
    Si alguien quiere verlo www.la-cronica.net/2010/11/23/vivir

    Saludos.

    ResponElimina
  2. Gràcies per l'enllaç.

    La línea del programa Callejeros és clara: explotar la part més sensacionalista de la marginalitat. No tenien cap intenció d'ensenyar la realitat plural que, de ben segur, es dona als serveis penitenciaris.

    ResponElimina
  3. Bona nit Nuria,
    Si els aptes de la part teòrica del 1er torn i són 231. Convocats per les pràctiques són 227. Si 5 no van superar la prova mèdica, hi ha un d'aquests "presumptes dopats"que era no apte a la teoria? o s'han tornat a colar?
    Salutacions,
    Ana

    ResponElimina
  4. Bona nit Nuria,
    fa un moment que he enviat un comentari que no cal que el publiquis. Ho he mirat per DNI i es cert que hi ha un dels que no van passar la prova mèdica que era no apte a la teoria.
    Gràcies i dispensa les molèsties.
    Ana

    ResponElimina
  5. Bona nit Ana,

    Ets una bona observadora. Deixo els teus comentaris, si no t'importa. A algun lector li poden interessar. Saps el numero exacte de convocats al primer torn?

    Gràcies

    ResponElimina
  6. Bona nit Nuria,
    He estat buscant el numero exacte de convocats al primer torn i no ho he trobat.
    Se que hi ha 505 aptes a les proves mèdiques i que 20 estan exempts de fer el curs.
    Hi ha un noi que va publicar un comentari el dia 28 que diu que 2 del primer torn que van renunciar al curs estan fent el bàsic de policia. Total que no en tinc ni idea. Ho he tornat a buscar i res.
    Ana

    ResponElimina
  7. Gràcies igualment. Segurament deu haver sortir però no ho trobo. Volia calcular el % exacte de no aptes al curs per la part teòric-pràctica. Aproximadament al voltant d'un 2%.

    ResponElimina
  8. Nuria
    ja ho he trobat!!
    al anex III de l'acord 8.10.2010
    són 241 convocats
    Ana

    ResponElimina
  9. Si hi ha 241 convocats per a fer el curset i sols hi ha 227 convocats per a fer les pratiques del primer torn, això vol dir que els del segon torn adelantem 14 llocs, no?

    ResponElimina