dissabte, 18 de desembre del 2010

La presó de dones de Les Corts


He passat per davant milers de vegades anant i venint de treballar sense saber-ho. Estudiant la història dels sistemes penitenciaris la curiositat em va portar a buscar per internet sobre el passat de les presons a Barcelona i en vaig conèixer de la seva existència. Aquests dies potser heu trepitjat els voltans fent les compres nadalenques. A l'espai on és avui El Corte Inglés de Maria Cristina, a la Avinguda Diagonal, hi va existir entre els anys 1936 i 1956, el "Correcional General de Dones" a l'antic convent del Bon Succés. Centenars de dones van ser empresonades i torturades, algunes afusellades, per cometre el delicte de ser dissidents polítiques del franquisme o prostitutes. La Associació per la Cultura i la Memòria de Catalunya (ACME) manté la pàgina web Memòria de Les Corts, Presó de Dones on recullen la història, els documents i els testimonis de les dones que hi van viure. A TV3 A la Carta es pot veure el documental La Memòria de Les Corts emés al programa taller.doc del Canal33.

3 comentaris:

  1. Hola a todos, me gustaría por favor que alguien de primer turno o alguien que conociese a alguien de primer turno, nos indicase un poco el camino, me refiero a que nos digan si es difícil el examen, si se ha de estudiar mucho, si preguntan artículos, si ha suspendido alguien para saber que es lo que no se ha de hacer, es que con tanto esperar da tiempo a hacerse muchas preguntas. Un saludo y gracias.

    ResponElimina
  2. Mañana hacen el examen, supongo que estos días nos irán explicando qué tal ha sido, si ha sido muy difícil o como ha ido todo en general.
    Esperemos que les vaya muy bien.
    Un saludo.

    ResponElimina
  3. Molta sort als companys i als que hi anem el gener.
    Si algú del que marxen tenen referències d'una habitació o pis per compartir, m'ho pot fer saber si us plau josep_gg@hotmail.com.
    Fins aviat

    ResponElimina