diumenge, 17 d’abril del 2011

Neguits d'aspirants a Penitenciaris.

Façana d'un módul residencial del CP Joves


Agraeixo tots i cadascun dels comentaris constructius que arriben a aquest humil bloc. Avui vull destacar amb una entrada pròpia l'últim que m'ha estat enviat. Exposa de les inquietuds amb que ens trobem els aspirants a Tècnic Penitenciari de la JU026 en la recta final del procés selectiu.

No hi ha intenció d'encendre cap batalla entre dos bàndols. Companys som tots plegats. És  la veu de la preocupació pel nostre futur laboral. El desig d'aconseguir una feina estable amb bones condicions. L'ombra fosca de l'atur. El neguit de veure encara enlaire el fruit de moltíssimes hores d'estudi i entrenaments. Les notícies maldades sobre economia. El cansament i la tensió acumulades al llarg d'aquest darrer any. En castellà és molt conegut el refrany: "Quien espera, desespera".

"Segons els apunts de "Gestió en l'âmbit de l'administració" de l'acadèmia de Mollet:
INTERÍ:
-o ocupa un lloc previst a la RLT (relacio llocs de treball)que en aquell moment no ocupa un funcionari
-o ocupa un lloc reservat a un funcionari que té una incidència
-o ocupa un lloc no previst en la RLT per un període màxim de 6 mesos.
Jo no em poso contra els interins, pero cadascú ha de lluitar pel que és seu o creu que es mereix. Hem passat una opo, estem fent unes pràctiques...i després hem d'anar-nos'en cap a casa mentres els interins continuen treballant?? Nosaltres haurem passat tot un procés, serem funcionaris a l'espera de nomenament, però funcionaris al cap i a la fi.
Els interins només tenen avantatges: si treuen un 5 a l'examen se'ls hi sumen 0.15 punts x mes treballat, no han de fer les pràctiques i continuaran treballant. Però i els interins que han suspès? els interins que ni s'han presentat a l'exàmen? són més funcionaris que els que hem aprovat?
Els sindicats...com poden defensar un nomenament parcial i que la resta de futurs funcionaris es quedin a casa? I els interins?? Ells que es quedin al seu lloc de treball "provisional" perque s'ho mereixen més...no ho entenc. Evidentment m'agradaria que hi hagués feina per tots, que ningú acabés a l'atur, però tots tenim família, hipoteques i tots hem d'intentar tirar endavant. He lluitat per aconseguir una posició millor que la que tenia i ara m'he de quedar esperant i que algú que ni s'ha esforçat en presentar-se a un examen continui treballant en un lloc de treball pel que m'han preparat?? Em sap greu, pero no ho entenc.
Vull dir-te Anna que jo no estic en contra dels interins, és lògic que ells demanin per si mateixos, pero nosaltres hem de fer el mateix per nosaltres, creus que a ells els hi fem llàstima? Què ells lluitaran per nosaltres?Cadascú lluita per si mateix.
És evident que no és culpa seva que l'Administració no s'aclari, però si ho ha de pagar algú no crec que siguem els 470 opositors que em estudiat i ens hem preparat per poder treballar.
Si tot va bé i pasem les pràctiques entrarem a treballar al Departament de Justicia...és just això que ens està passant? És just no saber quin serà el nostre futur més inmediat? És just que estiguin treballant interins, que per definició és personal eventual, mentres nosaltres estem al carrer?
A part d'això, en algún lloc posa que els nous funcionaris haguem d'ocupar places de nova creació? Quantes places hi ha ocupades per interins? I nosaltres, formats i preparats a l'acadèmia no estem preparats per cobrir baixes? Si no hi ha places vacants pels 470, a cobrir baixes si fa falta, però que no ens falti la feina.
Només demano el que crec que ens pertoca, el que és nostre i ens hem guanyat...un interí sap, de bon començament que la plaça que ocupa no es "seva". Que s'ha acomodat? que porta molts anys? Que no tenia temps per estudiar? Les coses a la vida costen molt, s'han de guanyar...i els que hem aprovat la opo hem lluitat, mereixem els que ens pertoca.
Està clar que no ens hem de precipitar, el calendari s'està complint. Anem pas per pas. La incertesa ens posa nerviosos però hem d'esperar a que arribi el juny, que és quan se suposa que hi haurà el nomenament. Però primer s'ha de resoldre el concurs de trasllats...
Esperem que tot surti bé i algú ens pugui donar respostes abans de l'estiu, ja que moltes famílies estem pendents del procés."

53 comentaris:

  1. No ens precipitem, esperem que acabi el segon torn, per ara res no diu que no ens nomenaran, el comentari del sindicat del nomenament parcial, això si que sobra, em penso que és parlar per parlar perquè encara no han dit que no ens nomenin, un altra cosa seria que la presó de Figueres no s´obri ens nomenin i ens distribueixin per altres pressons, però per ara tranquilitat i esperem que arribi el juny. Salutacions

    ResponElimina
  2. Recolzo totalment l'escrit que has fet Núria. És realment indignant que els sindicats estiguin negociant un nomenament parcial. El divendres vaig parlar amb UGT i ells mateixos em van confirmar que només negocien nomenar una part de la JU026 i la resta a llista per si surten substitucions. Segons ells hi han places d'interins que no les podem cobrir nosaltres(aquest és l'argument que em van donar). Aleshores, si això és veritat als interins no els cal anar a opos!
    Algú sap si hi ha alguna adreça del departament de justícia on podem adreçar la nostra inquietud? Si no ens defensem nosaltres els sindicats no ho faran (ells volen tenir contents a tothom interins i opositors). És veritat que cal esperar al juny, però aquells que no tenim atur l'angoixa és més gran cada dia. No cal fer arribar a l'administració que no estem d'acord amb el que intenten negociar els sindicats?

    ResponElimina
  3. Lo dels interins i els sindicats es vergonyós, no té nom.Cal nomenar 470 que son els que van aprovar, un estat de dret es caracteritza per la securetat jurica, si no estarem al tercer mon.

    ResponElimina
  4. El País Digital ha publicat avui "Locos por ir a la cárcel" sobre la situació en la que ens trobem els 470 de la JU026.

    http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Locos/ir/carcel/elpepuespcat/20110417elpcat_2/Tes

    ResponElimina
  5. Estic molt d'acord amb el que acabes d'escriure Núria; i estic molt d'acord amb els companys/es que diuen que de moment hem d'esperar a que el companys del segon torn acabin les pràctiques. (Només falta 1 mes). De moment el calendari s'està complint i a partir del 27 de maig jo i el 470 restants volem saber 2 coses:

    1) Quan serem nomenats??
    2) Quan començarem a treballar??

    Está molt bé que el tema no quedi en l'oblit en aquest mesos, que es parli a la premsa, que es parli pels foros d'internet, però en definitiva que no quedi en l'oblit perqué això si que ens fa mal.
    Personalment no em crec les paraules de la consellera a l'entrevista de Els Matins, ni tan sols ella sap quan ens nomenaran.
    Puc i podem entendre la geru situació econòmica que està vivin el pais, una situació econòmica que nosaltres no hem provocat, la mateixa greu situació econòmica que teníem al mes de novemvbre quan l'anterior titular del departament de justicia Montserrat Tura, va fer una jornada de portes obertes al C.P Puig de les bases de Figueres, i a on es donava per fet que s'obriria totalment a l juny de 2011, pero com bé diu l'artcle de El Pais; els opositors de la ju026 no contavem amb 1 cosa, i aquesta era el camvi de govern;
    Per això si a patir del 27 de maig no tenim 1 solució a les nostres demandes hauriem de pensar en fer movlitazacions, que pel que estic veien es l'unica manera que el nou govern enten les coses, com han fet el Metges, hara el nou govern estudia com fer les retallades a sanitat.
    Sort a tot/es

    ResponElimina
  6. Hola Nuria, con permiso del autor creo que el comentario de la entrada tendríamos que hacerlo llegar a UGT, a mí también me indigna que intenten negociar un mombramiento parcial, si son cerca de 500 los interinos que hay, los de la JU 26 tendrímos que tener plaza "todos"; independientemente de que se habra Figueras o no este año. ¿Que es eso de que hay plazas de interinos que no podemos ocupar nosotros? Yo si lo sé, amiguismo y una vergüenza. Son plazas que no se ofertan una oposición tras otra, ¿por qué motivo?, por eso hay interinos que llevan la tira de años sin haber hecho ningún esfuerzo por ganarse la plaza.
    Me vuelvo a repetir, es una vergüenza que pase esto en un departamento que dice llamarse de JUSTICIA.
    En mossos no hay interinos, el que quiera una plaza en la Administración que luche por ella y los que la hemos ganado no somos los que nos tenemos que quedar en casa.

    ResponElimina
  7. Em sembla que les places que diuen els d'UGT que no podem ocupar nosaltres són aquelles que petanyen per exemple a funcionaris del C que estan treballant com interins a llocs de l'A o en encàrrec de funcions, etc. Com que la plaça ja té un titular, pot cobrir-la un interí, però ens la poden donar als de la JU026.

    No obstant estic completament d'acord amb el comentari que ha publicat la Núria i espero que tinguem sort i al juny ens nomenin a tots.

    ResponElimina
  8. Bona tarda a tothom, voldria fer un comentari per a la reflexió: penso que la "UGT" s'ha ficat d'empeus a la galleda. Aquest comentari que ha fet públic, -qui ho ha fet- ha estat del tot inapropiat i crec que hauria de rectificar-ho, aquesta persona està jugant amb la humilitat de tot un seguit de persones que formem part d'un procés selectiu (JU026),i que a efectes del nomenament, no hem d'oblidar, repeteixo, no hem d'oblidar que a aquests efectes som un sol bloc. De moment el procés tira endavant amb el calendari establert i continua el procés de selecció com està estipulat.Cal tenir paciència. Cal esperar, i no desesperar. No donem forquilla a aquests comentaris de mal gust dels sindicats, que qui sap si potser ho fan per després penjar-se medalles, si tot acaba bé. Finalment, desitjar-vos sort a tots a les pràctiques i ànims que queda un sol mes.

    ResponElimina
  9. De verguenzao de los sindicatos con los interinos;mi marido ha trabajado 5 años y medio como interino en la nacional y desde abril del año pasado esta en la calle,nos preparamos esta opos y el, gracias a la experiencia dela nacional,esta bien situado en esta opo,pero es alucinante lo de que haya interinos que sin dar un palo al agua,esten ocupando la plaza que HA OFERTADO LA GENERA..., Y QUE HAN APROBADO los opositores que hemos trabajado,sudado y sacrificado durante meses,
    .
    Compañeros,pseudofuncionarios engañados por consellers sense paraula,TENEMOS QUE MANIFESTARNOS Y LO QUE HAGA FALTA,si despues de Junio seguimos siendo ignorados

    ResponElimina
  10. Penso com el company que diu que caldria fer arribar el comentari de l'entrada a UGT, sempre i quant l'autor hi estigui d'acord.Cal que pressió dia a dia i fer-los veure que la JU026 som un bloc.

    ResponElimina
  11. Sóc la noia que ha fet l'escrit. Gràcies pels comentaris a les meves reflexions. Actualment estic fent les pràctiques i estic d'acord en presentar l'escrit a UGT o inclús redactar-ne un de nou més complert per poder plasmar els nostres dubtes; potser seria una bona manera de que algú ens expliques alguna cosa...

    ResponElimina
  12. Dons endevant, que sàpigen el que pensa la JU26.

    ResponElimina
  13. Sobre l'escrit, es pot estar d'acord o no, (ke n'estic), però el que passa és que NO ÉS EL MOMENT, per molt soroll que hi hagi, encara no tenim cap argument cert, ens estem perdent amb suposicions, que l'unic que aconsegueixen és dividir al col.lectiu, entre interins i opositors, i dins la JU026, entre els que estan d'acord i els que no. Tanta divisió nomès conduirà al fracàs de la negociació. A més UGT tira pel dret, sense esperar a que acabin les practiques, i crec que amb tan d'enrenou l'unic que pot passar a algun company de practiques es que no trobi ajuda ni suport per part d'algun interí. L'estrategia és molt clara per part de l'administració i UGT, han conseguit d'esviar de tal manera el focus d'atenció del "suposat" problema, que ni tan sols som capaços de trobar el punt que ens uneix a tots enfront del problema que a creat el senyor MAS, i la senyora BOZAL. SÓN ELLS, EL QUE NO ENS VOLEN NOMENAR, DEIXEU ESTAR ELS INTERINS, no són el problema, que us estan venen "fum" i a sobre el voleu "comprar" al preu que sigui. / UN OPOSITOR, NO INTERI I QUE NO COBRA ATUR.

    ResponElimina
  14. Es millor esperar que acabi el segon torn...i ja es veurà el que passa, a vegades els sindicats necessiten publicitat...els del primer torn ja sabien que tindrien que esperar, companys ànims que queda poc. Salutacions

    ResponElimina
  15. M'afageixo als comentaris que troben molt encertat el comentari de l'entrada, penso que no fem cap mal en enviar el comentari a UGT i a l'administració.No cal esperar només per fer sentir el nostre punt de vista, que en cap moment està basat en suposicions , sinó en un comunicat emès per UGT.Només es un comentari que expresa els nostres drets. Cal fer arribar a UGT que no tots estem d'acord amb el què ells demanen. Amb quin dret pacten unes condicions per als opositors que nosaltres mateixos no hi estem d'acord?

    ResponElimina
  16. El nomenament deu ser dels 470 junts,estem en un moment molt perillós, s´está desmontant l´estat del benestar i esta arribant una onada de privatitzacions, seria paradogic que els sindicats no ens recolÇarem.¡Nomenament ja i dels 470!

    ResponElimina
  17. bona tarda companys:
    en moments d'incertesa com el que estem vivint actualment, no és gens apropiat fer cap tipus de suposició. Encara no!! Per respecte als companys que estem immersos de ple en les pràctiques, no és de bon gust, que persones que comencen a posar-se nervioses i ja han acabat satisfactòriament els seus exàmens, haurien de fer quelcom amb la resta de companys de la oposició del segon torn. ENCARA NO ÉS EL MOMENT!!!. Un cop s'acabi el procés del segon torn de pràctiques, serà quan es prenin les decisions que s'hagin de prendre en el seu conjunt.Caldria dir també que per a nosaltres,(ni ens van ni ens venen)ull!! sense males interpretacions vale!!!, els interins han de fer la seva, nosaltres no som qui per fer al seu respecte cap tipus de suposició. El que ens interessa als de la JU026, és que ens nomenin, però a hores d'ara...hem d'esperar i ser pacients. No ens deixem influenciar per cap tipus de comentaris,...per cap tipus de comentaris. Gaudiu al cent per cent de les pràctiques i apreneu tot el que podeu. Una salutació a tota la ju026 i paciència...
    -MONTSE, no em referia a les teves reflexions, sinó a les que es fan a la pàgina de la UGT, volen dir que qui va plamar l'escrit a la seva web ha estat del tot inapropiat fent el comentari de que estan fent el possible per si poden nomenar a la meitat de la ju026. D'acord!!

    ResponElimina
  18. Algú ha trucat a Justícia? Donen algun tipus d'informació ?

    ResponElimina
  19. Yo no pienso que nos estemos dividiendo, personalmente no estoy en contra de los interinos, ellos no tienen culpa de lo que pretende hacer UGT pero sí serían los beneficiados, tampoco pienso que con hacerle saber al sindicato lo que piensa la JU 26 sobre su últilmas intenciones sea mala idea y que no se preocupen los del 2º turno de prácticas porque nos empecemos a mover ahora y no despues ya que serían los grandes perjudicados si finalmente nombran solo a la mitad ya que son ellos los que en su mayoría estarían pendientes de la apertura del nuevo centro.
    Lo peor de los rumores que hemos padecido en esta opo es que todos se han ido cumpliendo, ¿por qué? porque siempre hay filtraciones de lo que se cuece realmente. Recordad sinó:
    los de los dos turnos de la academia, las posibles fechas de cada turno... todo eso está escrito en este blog incluso antes de que fuera publicado oficialmente.
    Por lo tanto pienso que es mejor que sepan que no estamos de acuerdo con lo que traman porque si han soltado la liebre es para ver reacciones.
    Así que no lo interpreteis como una falta de compañerismo, todo lo contrario.

    ResponElimina
  20. Un suggeriment, no volgueu trencar les regles del joc,vosaltres heu opositat per unes places que no són ocupades per interins,si les voleu es trenquen les regles del joc,totalment d'acord.Pero penseu,que en la pròxima oposició els interins que aprovin us podrien pendre les places,ja que l'antiguitat suma i aniràn per davant vostre, us podrien desplaçar de la destinació final, hi han unes regles no les trenqueu.Perque tant d'interès en enfonsar els interins?els culpables de tot són el tripartit i ningú més.Parleu com si haguéssiu aprovat tots,i penseu que encara falta un mes, poden haver-hi recursos sobre el procès, ja veieu com està sobre les proves de la part teorica o pràctica.Jo no estic en cap grup pero lo únic que esteu fent és dividir el cos de tècnics especialistes.Si un cotxe va a 180 km/h per l'autopista no és culpa del cotxe sino del conductor.Sort a tots i lluiteu perque obrin Figures i punt, ja que el que esteu fent és separar al personal,i tots es defensaran,i tot anirà a mal port.Vaja és una humil opinió.Figueres estava presupostada la meitat als presupostos de l'any passat i la meitat en aquestos, on són els diners de l'any passat?segons vosaltres els tenen els interins?reflexioneu i abans de començar una guerra,penseu els beneficis i les coses que poden sortir malament.Sort a tots,fem un cos que treballi en equip i ben unit,ja que hi han situacions que són greus i tots anem al mateix vaixell,sort.

    ResponElimina
  21. Enlloc diu per a quines places hem opositat, enlloc. A l'administració pública quan tu vols adquirir un lloc de treball fix has d'aprovar unes oposicions , les quals et permetes cobrir vacants. Mentre ets interí saps que el teu lloc de treball perilla, per això és un contracte temporal i si vols aconseguir l'indefinit saps que et cal aprovar.
    No entenc l'amenaça del comentari anterior sobre els recursos. Ha estat un procés llarg i dur, no inventem més suposicions si us plau.

    ResponElimina
  22. Jo estic al segon torn i recolzo totalment el comentari de les 11.07. Els sindicats no ens defensaran per tant millor que comencem a fer sentir la nostra opinió, com poden pactar ells unes condicions que no hem demanat?

    ResponElimina
  23. Després de fer una ullada a la estadística del personal dels Centres Penitenciaris (adjunto enllaç http://www.gencat.cat/justicia/estadistiques_serveis_penitenciaris/14_pob.html)m'ha soptat comprovar el nombre de places RLT (Relació de llos de treball)que existeiexen al Decembre 2009 ja que apareixen 103 places d'oficines i 364 a servei interior ocupades per interins, en total 467, es a dir, gairebé les 470 places de la JU026.
    A més si mirem l'última estdística de personal de desembre de 2010 a l'enllaç: http://www.gencat.cat/justicia/estadistiques_serveis_penitenciaris/14_pob.html Podrem comprovar que s'ha incrementat el personal i la RLT desde el desembre de 2009 al desembre de 2010 en 109 persones en oficines i en 54 a servei interior, que han estat ocupades per interins ja que durant aquest període de temps estava en marxa la JU026.
    Per tant, entenc que amb les xifres que el Departament de Justícia posa a disposició de tothom actualment existeixen 212(103+109) vacants a oficines i 418(364+54)a servei interior, en total 630 vacants.
    Amb totes aquestes dades hem pregunto: Cal esperar a obrir Figueres perque ens nomenim? Perquè UGT vol fer un nomenamen parcial si hi ha suficients vacants actualment per a tots els companys de la JU026?

    ResponElimina
  24. això de guerres, situacions greus, etc...és molt mal sonant, quan he llegit aquest comentari sincerament.....llegia egoisme. Hi ha una part d'opositors que encara no han acabat el seu procés de selecció -el pràctic- això dona la sensació de desesperació, nerviosisme, és clar, certes persones, "dic certes" que no totes, que ja han arribat a port, com que ells ja han arribat, als dels segon torn que encara estan al vaixell, aquest es pot enfonsar....noooooo!!!
    Hem de ser realistes i saber que en una situació d'aquestes cadascú escombra per a casa seva, com sempre ha estat, ni més ni menys. Però deixeu acabar als del segon torn tranquil·lament el seu procés, als interins al seu lloc, i a partir del juny ja es veurà. Cada cosa al seu temps, llavors, i només a partir de llavors serà quan haurem de començar a emprendre les decisions que calguin. A hores d'ara qualsevol neguit serà suficient per que més de quatre es mengin l'olla, innecesàriament. No oblideu que el procés continua, els tenminis s'han acomplert, com també és de calaix que es creessin dos torns a l'acadèmia de mollet, es clar ja 250 persones en 8 aules ja eres justetes, com voleu ficar a 517.....no és normal això...
    El calendari s'ha acomplert, la DG està complint els terminis fins al dia d'avui, i ho continuarà fent. No us enfieu dels rumors, són l'aliment dels més dèbils, dels que més dubten...Sinó...us enrecordeu de les vegades que s'havia dit al segon torn que: "demà venen els vampirs" en diverses ocasions. O sigui que per a mostra un botó....
    Sort a tots i paciéncia

    ResponElimina
  25. Per a ser nomenats no cal que s´obri el centre nou de Figueres, no ho posa a les bases de la convocatòria...aquestes son les "regles del joc". Quan ens nomenin la plaça ja serà nostre al centre que sigui i els interins que volguin opositar o faran per les que estiguin lliures no per les nostres. Això si el nou govern convoca oposicions.

    ResponElimina
  26. Jo sóc del segon torn, respecto totes les opinions,però no estic d'acord a deixar passar els dies i mentrestant que els sindicats aprofitin per pactar un nomenament parcial que no hi estem d'acord.Tal i com afirmen alguns comentaris hi han suficients places per ocupar els de la JU026, indipendenment de l'obertura de Figueres. Només cal llegir la premsa per tenir cada dia més clar que de moment Puig les Basses no s'obrirà. A partir d'ara penso que ens hem de centrar en el nostre nomenament independenment d'aquesta obertura.En el nostre cas el temps és or i no podem deixar passar els dies, hem de fer arribar el nostre punt de vista als sindicats i a l'administració.

    ResponElimina
  27. Segons totes les informacions Puig de les Bases no s'obrirà fins al 2012, juntament amb el nou centre de Tarragana, per tant fins d'aquí un any aproximadament algú ha de quedar-se a l'atur,es a dir, la Consellera de Justícia ha d'escollir entre nomenar els companys de la JU026 que hem superat una oposició o mantenir els interins que ocupen més de 600 places vacants. Estar clar que el pròxim any treballarem tots, però durant aquest temps qui te més dret ha tenir un bon sou, sumar antiguitat,experiència,... i qui s'ha de quedar a casa o buscar-se una altra feina com es el cas de molts companys de la JU026 que han esgotat l'atur o estan a punt de fer-ho?

    ResponElimina
  28. Completament d'acord amb els comentaris.Sóc interí,nomès ens ataqueu a nosaltres.Qui va convocar la oposició de 470 places sense haver-hi calers?Perque no escriviu contra el PSC and company,que gastaven el que no tenien?.
    Si fossiu empresaris qui us interesaria que hi hagués a la vostra empresa,treballador amb movilitat(interins)o sense(funcionàris de carrera),amb experiència(interins)o sense(funcionàris de carrera del carrer).
    Ja ens heu deixat clar que sou superiors els de la JU026 a tots els interins,molta més inteligència, més preparació amb conflictes greus,etc.Suposo que quan treballeu i sigueu funcionàris de presons, defensareu abans a un caco que a un interí.Endavant sou els millors.Aneu creant dos tipus de funcionàris de presons,els de carrera i els interins,endavant,cadascú a lliutar pel seus interessos.

    ResponElimina
  29. Para este último comentario solo puedo decirte una cosa: que facil se ven las cosas cuando te caen a fin de més...

    ResponElimina
  30. Per l'anònim de les 14:20h,

    Si llegeixes atentament els comentaris podràs comprobar que just es planteja la situació amb la que ens trobem a la fi del procés selectiu. No hi ha intenció d'obrir una picabaralla absurda entre companys que a tots plegats ens faria mal. En cap moment s'ha faltat als companys interins i tú vols ofendre amb les teves paraules. No es tracta d'una empresa privada. Si treballes a l'Administració hauries de conèixer, acatar i respectar les regles i les normes del sector públic. De les primeres que ens van ensenyar a la escola: acomplir la nostra feina de seguretat i custòdia segons la normativa, treballant en equip, tot respectant als interns i a la resta de companys .

    ResponElimina
  31. Totalmente de acuerdo Nuria, cuanto de sensatez hay en tus palabras!
    Respecto al comentario de las 14:20, comprendo que te sientas así; los de la ju26 estamos tan preocupados de si nos nonbrarán o no como vosotros los interinos de si sereis cesados o no. Ni está en nuestra mano ni en la vuestra tomar esa decisión. Por tanto es absurdo que nos enfrentemos los unos contra los otros. Durante mis prácticas he conocido funcionarios de carrera que se han volcado conmigo, funcionarios interinos que me han enseñado y aconsejado, para mí todos somos compañeros,por otro lado también he podido ver funcionarios de pena e interinos que ni te cuento. Únicamente me quedo con lo mejor de todos ellos y sigo al pie de la letra el consejo de mis formadores: "Aprended sólo de los mejores" que los hay y muchos.
    El problema de los efrentamientos no está en ser funcionario, interino, funcionario en prácticas..., sinó en las personas.
    En este trabajo como en otros sentirse superior o inferior puede ser un problema. Los de la JU 26, no somos ni nos creemos superiores a nadie y puedo hablar por voca de mis compañeros porque he podido conocer a muchísima gente de esta convocatoria, también aquí te encuentras de todo pero por suerte lo que predomina es la calidad humana.
    Por todo esto me molesta que generalices y quieras ver enfrentamientos donde no los hay pero como he dicho al principio de mi comentario, te comprendo porque hablas desde la deseperación que produce esta incertidumbre.
    Un saludo interino y futuro compañero.

    ResponElimina
  32. Estoy totalmente de acuerdo, yo también me he encontrado interinos que ayudan y no dicen nada del proceso, yo no veo esa rivalidad al menos en el trabajo, creo que tanto comentario es una pérdida de tiempo, sigo diciendo que se ha de esperar a que acabe el segundo turno y además no depende de nosotros, acabemos ya con tanto comentario que no ayuda a nadie, abramos un nuevo tema...

    ResponElimina
  33. Hola a tots! Estic d'acord amb la majoria de comentaris. Únicament voldria fer un incís: Nomès feu menció als "470".Sí, ja sabem que vau ser 470 els aprovats i us dono la enhorabona. Pero, siusplau, vam ser més persones els que vam aprovar, més de 100 persones apart dels "470" que ens vam quedar a les portes. No m'agrada quean dieu "no crec que siguem els 470 opositors que em estudiat i ens hem preparat per poder treballar". Compte amb aixó: Hia ha gent que ens hem esforsat tant com vosaltres per poder treballar. Nomès el demano que aquest companyerisme del que tant pressumiu entre els "470" l'utilitzeu també per la resta.

    La humiltat no s' ha de perdre mai, amics.

    ResponElimina
  34. És difícil obrir un nou tema quan a tots ens preocupa el mateix, segons m'acaben de comunicar des d'UGT només hi ha la possibilitat de fer un nomenament parcial de la JU026, segons ells l'administració només està disposada a fer un nomenament parcial o bé no nomenar ningú fins el proper any. La informació que em donen és que només es poden nomenar companys per aquelles places que estan ocupades per interins però són places vacants, en canvi les places ocupades i alhora ocupades per interins (és a dir places de funcionaris que tenen permisos,excedències...)aquestes no es poden ocupar per un altre personal que no sigui interí.
    Tinc clar que els sindicats defensen aquesta postura i si no som nosaltres mateixos que reclamem ningú ho farà per nosaltres. Personalment he enviat un mail a la consellera, us animeu a fer el mateix? Què més podem fer?

    ResponElimina
  35. Sincerament no em fio de la informació dels sindicats, especialment quan no paren de repetir la frase i gràcies als nostres esforços hem arribat a ... i desprès sorpressa negocien un nomenament parcial...en fi deixo d´escriure res fins que no acabi el segon torn...

    ResponElimina
  36. M'agradria no creure amb la informació dels sindicats, però personalment m'he informat als sindicats UGT iCCOO, ambdós m'han dit que a sobre la taula hi ha pactar un nomenament parcial (segns ccoo ho ha proposat la mateixa administració), segons ells mateixos si supero les pràctiques del segon torn el millor que puc fer és buscar feina, ja que fins que no obrin Puig les Basses no està previst nomenar-nos . Increible!!!!!

    ResponElimina
  37. El que hauríem de fer és obrir Puig de les Basses o no costa diners tenir una presó buida i fent-se malbé.

    ResponElimina
  38. A mi me ha dicho un magistrado que un nombramiento parcial es ilegal y NULO DE PLENO DERECHO.

    ResponElimina
  39. Si no hi ha suficients placs vacants per ocupar i cal ocupar places ocupades es pot fer un nomenament amb expectativa de destinació com fan en d'altres departaments, i fins que no hi ha una vacant(que se suposa que quant obrin Puig les Basses hi seran) pots estar nomenat però sense una plaça definitiva. Aquestes són les places que els sindicats estan negociant que no les podem ocupar nosaltres. Caldria informar-nos fins a quin punt a presons només poden estar ocupades per interins. Desconec on podem trobar aquesta informació.

    ResponElimina
  40. Hola a tothom! Aquí la qüestió que ens té a tots nerviosos és clara: volem treballar!!! Està clar que el tema econòmic, i més en el context actual, és el que compta!!!
    Ens dóna igual si ens nomenen a tots, a uns quants, si ens fan cobrir baixes, etc...el q no pot ser és que després d´un procés tan feixuc com el que estem a punt d´acabar ara ens deixin sense ingressos diversos mesos, i a més amb la sensació de no saber res del nostre futur immediat.
    El que necessitem molts de nosaltres és feina, per tenir un sou a final de mes, ja que molts no tenim ni tan sols atur ni ningú que ens ajudi a pagar les factures.
    Crec que al no obrir Puig de les Basses es genera un problema, és evident, potser tots no hi cabem. D´acord, doncs uns quants a cobrir vacants actualment ja existents i altres a cobrir les vacants que quedaran al resoldre´s el concurs de trasllats (se suposa que abans de l´estiu).
    I si després d´això encara quedem alguns dels que hem superat tot el procés de la JU026 sense feina (que ho dubto...), se´ns ha de posar els primers de la llista per ordre de rànking per a cobrir baixes a partir d´aquest estiu.
    Ara bé, esperem a que acabi el procés i informem-nos del que és legal i el que no, i no ens fiem dels sindicats, ja que estan tan interessats en quedar bé amb nosaltres (350 persones que entrem del carrer) com amb aproximadament els 650 interins existents.
    És clar que no som enemics dels interins, però el que no pot ser és que ells ocupin vacants (quan dic vacants em refereixo a places sense titular, no a baixes, reduccions,alliberats sindicals, etc.) i aprovats de la JU026 no tinguem feina.
    Sort a tots...interins inclosos, que no us volem cap mal!!!

    ResponElimina
  41. LLegint el Butlletí semestral de juny 2010 a l'enllaç: http://www20.gencat.cat/docs/Justicia/Documents/ARXIUS/butlleti_serveis_penitenciaris_juny2010.pdf, a la pàgina 4 apariex el següent paràgraf:

    "En l’apartat de contractació de personal, al primer semestre de 2010, s’ha dut a
    terme un procés selectiu per a cobrir un total de 470 places del cos de tècnics
    especialistes penitenciaris, dins del procés de dimensionament de la plantilla als
    nous requeriments derivats del Pla d’infraestructures penitenciàries. D’aquestes
    470 places, 204 places són de nova creació i 266 són places que ja es cobreixen
    ara en situació d’interinatge i que passaran a places amb ocupació definitiva. La
    majoria d’aquestes 470 són per cobrir les necessitats que generarà l’obertura del
    nou equipament penitenciari de Puig de les Basses".

    Com es pot llegir ja estava previst que la JU26 cobrís places d'interins, en concret 266. Com l'administració a incomplert els plaços d'obertura del nou CP a Figueres per la situació econòmica actual, haurà de donar una sol.lució per la resta dels 204 opositors, la millor penso, es donar FEINA ja sigui ofertan més places d'interins i fer un nomenament de tots els 470 companys o fent substitucions, reforços,... per quan es vagi a Figueres s'estigui més rodat i per tant augmenti la SEGURETAT.

    ResponElimina
  42. Tanto hablar de Figueres y Tarragona estara terminada despues del verano, y esa carcel si que les va a ocasionar mas gastos que Figueres si no la abren enseguida, no es descabellado pensar en conc. de traslados solapados y aberturas parciales de centros. Los 10 funcionarios de Brianes que iban a pasar a Castellon I y II esta semana por el conc. de traslados les acaban de decir que se queden 3 meses mas pq hace falta personal. Por otro lado hay una del 1er turno que trabajaba en la Admon. que esta trabajando ya como interina en Brians-2.

    ResponElimina
  43. Ja és quasi segur,al setembre ja obriràn Figueres al aprovar-se els presupostos.Des del meu punt de vista l'incognita serà del mesos de juny-juliol i agost qui treballarà,si interins o JU026,a partir del setembre tots treballarem.Sort a tots i a lluitar perque al setembre s'obri Figueres i segons informacions confuses,obriràn dos mòduls de Tarragona,per tancar la presó vella,això implicarà algunes places vacants per cobrir.Salut i tot haurà quedat amb unes opinions potser malinterpretades o difoses per obrir discusions,bueno això espero.Sóc interí i crec que si l'administració ho fes bé,quan acabin els del sogeon torn,podriem treballar interins Ju26,tots,ja que deuen dies per les hores extres fetes,dos dies per dia extra fet,aixó implicat que hi han funcionàris amb molts mesos per gaudir de festa,com es cobrirà tot això,bona solució,companyerisme,gaudin tot l'estiu per part de funcionàris amb hores extres i els que no,hi fent substitucions per part de Ju026 o interins,com es vulgui fins l'obertura de Figueres - Tarragona al setembre.Sort i a veure si passa aquest malson.

    ResponElimina
  44. Tant de bo el comentari de les 20:49 sigui cert. Segur que Figueres està inclosa en els pressupostos que s'aprovaran al setembre?Fins fa un parell de dies totes les fonts confirmaven el contrari.

    ResponElimina
  45. Hola companys...soc en Pep de Lleida...he passat ara per la web presons catalunya i des d'alla s'esta preparant una carta a la consellera per quan els del segon torn acabem les practiques....es força interesant i convenient que us ho mireu...molts petons Nuria...i una abraçada per tots
    aquest es el link
    https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?hl=es&formkey=dHk0dmduZzZBckFpSno1SWNUSF82Znc6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy00NjgwMGUxZC1iNjBkLTQ4Y2YtODNhYy00OTc2YWFiMjE2MzY&ifq


    Pep

    ResponElimina
  46. Hola Pep ;)

    Una abraçada als practicants de l'Aula 5 a Lleida.

    Un petó i molta sort.

    ResponElimina
  47. El caso es que andan escasísimos de personal desde principios de año, en verano la situación en los centros penitenciarios será caótica y se necesitan trabajadores con urgencia para asegurar la seguridad.

    ResponElimina
  48. yo creo, como persona que pertenezco al primer turno de la juo26,que no deberíamos perder el norte.
    Las personas que son interinos,por alguna vía han accedido a este trabajo,lo cual es tan licito como nuestra oposición.
    Lo que nosotros nos debemos de preocupar, es que resuelvan nuestra oposición,cuando toca, que es el mes que viene,sin necesidad que ha ningún interino afecte este nombramiento.
    Creo que la necesidad de personal es tan grande,que incluso sin la apertura de Figueres habría trabajo para todos y mas con las fechas que se acercan ,ya que el periodo vacacional sera caótico en cuestión de personal.

    ResponElimina
  49. navegant he trobat aquest blog,es força interesant,i crec que reflexa molt be el que hem vist durant les practiques
    http://www.ilustrae.com/hidalga/2009/04/video-c%C3%A1rcel-brians-trapicheo-y-cacheo.html

    ResponElimina
  50. S'ha publicar en un altre foro que s'està enllestint el nomenament de la JU026 per la segona quinzena de juny.Segons sembla es farà el nomenament total de 470 però les persones que tinguin la destinació a Puig les Basses (ara mateix només es poden ocupar 350 paces) no es podran incorporar al lloc de treball fins que obrin, és a dir primer semestre 2012. Esperem que no sigui cert i ens poguem incorporar TOTS a treballar on sigui!!!

    ResponElimina
  51. de ser cert aixo,creieu queels companys que estiguessim destinats a figueres,es podria considerar que estan en la situacio de funcionaris en espectativa de desti?ho dic, perque de ser aixi,ens pertocaria cobrar,el que correspon a estar en aquesta situció.

    ResponElimina
  52. El tema de l'interinatge no deixa de tenir un punt estrambòtic. M'explico: Si suspens l'acadèmia t'estan dient explícitament: "Ara mateix no ets apte per treballar com a T.E. de Serveis Penitenciaris". Estem tots d'acord, no? Doncs que m'expliquin com pot ser que hagi gent treballant com a interí amb l'acadèmia (d'altres convocatòries)suspesa?

    Espereu que encara hi un de més estrambòtic: 1 persona que no ha passat les PROVES MÈDIQUES de la JU026 que continua treballant d'interí!!!!

    ResponElimina
  53. soy la mujer de un interino de prisiones a todos estos que decis que no dan un palo al agua estais equivocados mi marido se ha presentado a todoas las opos y por no dar la nota y aprobo es interino sois unos emntecatos hablais y no sabeis lo que decis espero que cuando empezeis a trabajar los de la ju26 vereis que la academis no es lo mismo que el centro donde vayais y que tanto los interinos como los de la ju26 tienen derecho a trabajo vais con muchos humos por delante y asi no se va por la vida no sois mejores que los interinos y muchos se hanpreocupado por su trabajo y para acceder como interino tambien tienes que pasar por la opo sois unos listillos

    ResponElimina