divendres, 13 de maig del 2011

Comissió Seguiment Acord 10-05-2011

Interior de les cel·les del CP Joves
2n intent...

El servidor de Blogger ha tingut problemes durant el dia d'avui i ha eliminat les actualitzacions realitzades des del dimecres 5 (¿...?). Segons han anunciat restabliran el servei en breu però de moment, la última entrada d'aquest bloc, els darrers comentaris i també algún video de youtube "han desaparescut". La notícia a La Vanguardia, aqui.

Torno a copiar un extracte del comunicat emés pel sindicat CATAC, enviat amablement per un company del segon torn, on es detalla la darerra reunió mantinguda entre representants de l'Administració de la Generalitat i els sindicats CATAC, CCOO i UGT. El punt 2 de l'ordre del dia fa referència al nomenament dels aspirants a Tècnic Penitenciari de la JU026.

"2. Situació participants i interins del procés selectiu JU026: Ferran C. ens informa que la posada en funcionament del CP Puig de les Basses no es farà fins primer semestre 2012 (un cop hagi estat aprovat el pressupost per l’any 2012) per tant no es podrà obrir ni el CP Puig de les Basses ni el CP Obert de Girona fins aquesta data. El 27.05.11 finalitzen les pràctiques als centres penitenciaris dels participants del procés selectiu JU026, es preveu la segona quinzena juny la resolució parcial d’aquest procés, perquè no poden ser ocupades les places del CP Puig de les Basses (aquestes places es cobririen en l’obertura del centre durant el primer semestre de l’any 2012), l’acte públic per escollir vacants es preveu per la segona quinzena juny i primera quinzena juliol per a la publicació de la resolució al DOG. Pel que fa al procés selectiu JU026 cal tenir en compte 2 opcions, les quals estan en període d’estudi:
- Resolució parcial i ajornament de la presa de possessió al CP Puig de les Basses: es faria l’acte públic de tria de vacants pures, són unes 350 places que es podrien nomenar, la resta fins a les 470 s’hauria d’ajornar l’acte públic de tria de places i evidentment la seva incorporació.
- Resolució parcial i ajornament de la presa de possessió al CP Puig de les Basses: es faria l’acte públic de tria de totes les vacants incloent les vacants del CP Puig de les Basses, 470 vacants, però ajornant la seva incorporació.
Ferran D. ens informa que han d’estudiar-ho jurídicament, han de veure la delimitació jurídica entre la fase  que el concursant esta aprovat i nomenat, perquè el nomenament pot generar expectatives jurídiques de cobrament de les retribucions malgrat quedi especificat que estàs aprovat però no prens possessió al CP Puig de les Basses fins que s’obri.
Els sindicats demanem que tots els aprovats vagin a l’acte públic , pensem que tècnicament si és viable i tant és que els concursants aprovats triïn plaça ara com a l’octubre. Rosa P. diu que miraran i estudiaran la possibilitat plantejada. Ferran D. diu que no vol donar més expectatives que les reals i que l’Administració no es trobi amb sorpreses jurídiques...és un fet nou i mai havia passat. Amb el context actual no poden nomenar interins i per tant han de resoldre aviat la convocatòria perquè la gent s’incorpori a les vacants que estan pressupostades."

L'enllaç amb el comunicat d'UGT Presons sobre la Comissió de Seguiment Acord 10-05-2011, aquí.

9 comentaris:

  1. "Divide y vencerás"

    120 més fàcils de controlar que 470....

    No podem deixar que passi això!!!! NO és culpa nostra que uns convoquessin una opo i ara ens toqui a nosaltres pagar el preu d'un canvi de govern!!!

    Portem 1 any duríssim fent això!! En el millor dels casos (el meu) tinc subsidi d'atur però s'acaba abans de final d'any!!! No puc buscar una feina temporal si no és enganyant a un empresari que no em contractaria mai si li dic que marxaré en uns mesos!! L'ADMINISTRACIÓ ENS DEIXA PENJATS 1 ANY!!! SI NO MÉS!! Perquè ja em direu quin tipus de calendari és aquest!! "1r SEMESTRE de 2012.." 6 mesos de marge!!!!!

    Estic frustrat/indignat!!!!

    Acabem les pràctiques, esperem veure un llistat amb la paraula APTE al costat del nostre DNI i comencem a mobilitzar-nos! D'entrada un lloc excel·lent per començar seria a l'acte de nomenament dels companys que poden tenir plaça.

    I per últim: amb quina esma vaig jo demà a fer les meves pràctiques? Ja em responc jo mateix: amb la mateixa que vam anar a l'acadèmia quan ens van dir que no s'obria Figueres... I anar patint, i patint.... Apa!! aixecat que no ha estat res!!!! NO HI HA DRET QUE ENS FACIN AQUESTA PUTADA!!!!

    ResponElimina
  2. Que passa si dels 350 que tenen plaça, algu vol tenir la seva plaça a Figueres.... te menjes la vacant o pases a espera de l´obertura de Figueres.....no ho tinc clar

    ResponElimina
  3. Fa 2 dies, NOMÉS 2 dies, que NO ens nomenavent fins al 2012. AVUI, ENS NOMENENT D'AQUÍ UN MES. No eu pensat ke potser també ens nomenaran a TOTS???????? KE HI HA ALGÚ/NS INTERESSAT EN FER-NOS CREURE KE ENS FAN UN GRAN FAVOR I KE TOTA LA VIDA ELS I HAUREM D'ESTAR AGRAITS???????

    ResponElimina
  4. Grans paraules plenes de sabiduri, anòmim de les 22:03. Totalment d'acord. Tranquilitat que tot arrivarà.

    ResponElimina
  5. Vaig trucar a Justícia i evidenment ells no confirmen res fins que tot és oficial, però em van recomanar que ara mateix l' únic camí que tenim per mostar les nostres queixes és fer arribar un escrit al tribunal opositor fent constar el nostre desavinent amb l'acord que s'està portant a terme. Cal que fem mobilitzacions a molts no ens queda ni atur ni subsidi, cal que reivindiquem els nostres drets.Amb unes oposicions aprovades no poden estar 1 any o més aturats (ja que tot són previsions) i que companys sense opicions estiguin treballant.

    ResponElimina
  6. Les 120 persones que quedarem sense plaça no tenim cap garantia de començar a treballar durant el primer semestre de 2012, cada vegada han anat endarrerint l'obertura de Puig les Basses.No hi ha diners i aquesta obertura es pot anar posposant. És legal deixar-nos pendents, sense feina i a l'atur per un temps indefinit amb unes oposcions aprovades i amb més de 200 interins sense oposicions que conitnuen treballant? Qui ens pot donar aquesta informació (els sindicats evidenment no!!!). Penso que cal fer un escrit a la consellera manifestant tots els punts que estem comentant en el bloc.

    ResponElimina
  7. Heu vist la comissió de seguiment de CCOO?

    JU026 i concurs de trasllats.- Les pràctiques dels segon torn, acaben el dia 27 de maig i finalitza el procés selectiu. Els
    interins que les estan fent continuaran en la mateixa condició d’alumnes en pràctiques fins al nomenament al DOGC.
    Però el Centre Penitenciari Puig de les Basses, així com el Centre Obert de Girona, han endarrerit la data prevista per a
    la seva obertura. Hem passat de febrer-març de 2012 a “primer semestre” del 2012, és a dir, fins que no s’aprovin els
    pressupostos de l’any vinent no obriran res. Això complica encara més la situació dels opositors, ja que per cada plaça
    que no es pot oferir hi ha un aspirant que es queda a l’atur fins el nomenament. Per això que els hi permetin fer un nomenament parcial dels
    aspirants que sí puguin accedir a un lloc de treball efectiu i ajornar la presa de possessió dels que no tinguin lloc de
    treball assignat. Han fet comptes i diuen que hi ha prop de 350 places que no estan l’Administració està fent una
    recerca exhaustiva dels mitjans legals –a hores d’ara no existeixen –reservades i, per tant, són
    susceptibles de ser oferides als aspirants, els quals les escollirien per ordre de ranking a la cerimònia d’adjudicació de
    places que ja té, fins i tot, una data de calendari aproximada: durant la segona quinzena de juny. El nomenament al
    DOGC d’aquests funcionaris es produiria a primers de juliol, al bell mig del període de vacances. I la resta d’opositors es
    quedarien “a verlas venir” fins l’obertura dels centre de Figueres. D’altra banda, també es resoldria el concurs de
    trasllats, sortint la proposta definitiva de resolució durant la primera quinzena de juny i la publicació al DOGC poc abans
    que la JU026, per evitar perdre efectius als centres en èpoques tan conflictives. Oferiran en comissió de serveis i per
    rigorós ordre, les places que es puguin generar a Girona i Figueres i fins l’obertura del nou centre, a aquells que hagin
    concursat i no puguin ocupar el seu lloc de treball

    l’Administració està fent una
    recerca exhaustiva dels mitjans legals –a hores d’ara no existeixen –

    ResponElimina
  8. Nomenament parcial. Sapastrada total!! Divideix i venceràs; sindicats o feu les coses ben fetes o no cal que busqueu gaires adeptes entre els de la JU026. Polítics: prou mentides!! hi ha calers per allò que voleu.

    ResponElimina
  9. Mireu, lo únic que han buscat els sindicats és la lluita entre interins i JU026, pero el que tindrien d'haver fet era avançar,millor dit obrir Figueres al juny,com havia de ser.Mentrestant han tirat un núvol de fum,i per informacions ja segures, nomenaràn JU026,cessaràn interins,ens treuràn el FAS, reduir un 3% el sou,el PIPE serà l'últim any que es cobrarà.
    Felicitats sindicats,lo únic que heu aconseguit és Nomenar els JU026 al juliol,i heu aconseguit perdre els treballadors molts calers.Mireu una nònima de Tècnics especialistes,quasi tot són complements i ara el govern ja té a punt una reducció sense precedents,i nongú ens defensa,aviat serem mileuristes.

    ResponElimina