diumenge, 21 d’agost del 2011

Agressió a 5 companys al MR2 de Quatre Camins

Vista del Centre Penitenciari Quatre Camins


Segons comunicat enviat per UGT Presons, el passat dijous 18 d'agost sobre les 17:00h, diversos interns del MR2 van agredir al pati del mòdul a tres funcionaris de vigilància, al cap d'unitat i al cap de serveis que es trobava al departament en aquell moment, després que dos companys els cridessin l'atenció per practicar boxa al mig del pati. Amb l'actuació dels funcionaris de servei al mòdul i dels companys de protocol es va sufocar el desordre col·lectiu i els interns que van participar a l'agressió van ser traslladats al DS i al DERT amb proposta de primer grau. Els funcionaris agredits van ser atesos pel servei mèdic del centre i derivats a la mútua per atendre les contusions. L'enllaç amb el comunicat, aquí.

Els millors desitjos per la recuperació d'aquests companys. Una abraçada pels cinc. El reconeixement als que van córrer per apaivagar aquest greu incident, a tots els que diàriament lidien amb els interns del MR1 i MR2.

Per què abunden les sentències condemnatòries per delicte d'atemptat a la autoritat quan l'agredit és un policia i és delicte o falta de lesions quan és colpejat un funcionari de presons? Dilluns quan torni al centre miraré de trobar respostes.

15 comentaris:

  1. Tot el meu suport als companys agredits de 4 camins i aprofitar per recordar que si les plantilles dels centres son escases, es per voluntat política, ja que més de 60 funcionaris virtuals de la JU026 estem a l'atur indefinidament i sense cap perspectiva de teballar a mig plaç (6 mesos com a mínim) i existeixen més de 150 interins amb anys d'experiència amb un futur incert.

    ResponElimina
  2. No puc entendre com permteixen als interns practicar boxa, hi ha l´activitat a Quatre Camins.

    ResponElimina
  3. Lo mateix en referència als companys agredits. Respecte als funcionaris virtuals, quin nom no se m´havia acudit...estem a punt de canviar de mes i res es mou, certament no hi ha cap perspectiva, per què els sindicats no van lluitar per nosaltres, per què no van fer una negociació mínima pels 128 restants? A mi em diuen que no em desanimi, i quan sento aquesta frase sempre recordo el títol de una pel.licula que no he vist però al final amb tanta reminiscència l´hauré de veure."Primavera, verano, otoño, invierno y otra vez primavera".
    De viure esperant... Gràcies Nuria per mantenir aquesta pàgina.

    ResponElimina
  4. A Direcció General no saben res ja que no depen d'ells, i indicar que durant tot el mes d'Agost pràcticament no han trucat a ningú de la Borsa de Treball excepte durant la primera setmana i la última de Juliol en que van trucar els 60 primers de la llista.
    Esperem que es mogui la Borsa de Treball la pròxima setmana per ser final de mes, pero si la cosa continua com les 3 últimes setmanes, es a dir, trucant a 1 o 2 persones i cesant a 1 o 2 més, ja podem buscar una altra cosa fins a mitjans de 2012 com a mínim.

    ResponElimina
  5. És una vergonya!
    Els centers sota mínims, els sindicats de vacances 12 mesos a l'any i molta gent que hem aprovat tots els examens, acadèmies i traves diverses continuem sense feina i sense cap prestació. Gràcies al personal de la DG per les seves respostes:
    -"no depèn de nosaltres"
    -"si no esteu d'acord presenteu un recurs".
    La meva pregunta és: si no depèn de la DG, de qui depènd? del Mourinho? ja li agradaria a ell!; dels polítics? potser; però si els polítics no fan res és perquè des de la DG NO TENEN CAP INTERÈS en solucionar els problemes reals. Si des de la DG no es mouen, els politics tampoc ho faran. L'altre pregunta és: jo que no he presentat cap recurs, i fins ara no he alçat la veu m'estan putjejant tant com poden, presentaré un recurs perquè passi a ser el primer de la llista negra i em tinguin encara més putejat tota la resta de vida?
    En fi. Als interins que us han cessat injustament haureu de prendre paciència com hem de tenir els que hem aprovat tot però continuem esperant; i als companys de la JU026 que ja treballeu sort i endavant!

    ResponElimina
  6. A part de que ens han cesat injustament,ha sigut gràcies als companys si es que es poden dir companys de la JU026.Pero bueno ja ens hem queixat, i per la seguent opo,a dreta llei,no poden concursar els de la JU026, ja que no tindràn dos anys d'antiguitat,aquí ja no existeix el companyerisme,tothom va a trepitjar-se.A veure si es queden a Figueres els de la 26, ja que nomes queda una opo.

    ResponElimina
  7. Per l'anònim de les 12:24,segur que ja ho saps perquè hauràs estudiat molt per treure plaça, tal i com han fet els companys de la JU026 però crec que no esta de mes refrescar-te la memòria.

    Ley 7/2007, de 12 de abril, del Estatuto Básico del Empleado Público.

    Artículo 10. Funcionarios interinos.

    1. Son funcionarios interinos los que, por razones expresamente justificadas de necesidad y urgencia, son nombrados como tales para el desempeño de funciones propias de funcionarios de carrera, cuando se dé alguna de las siguientes circunstancias:

    a.La existencia de plazas vacantes cuando no sea posible su cobertura por funcionarios de carrera.
    b.La sustitución transitoria de los titulares.
    c.La ejecución de programas de carácter temporal.
    d.El exceso o acumulación de tareas por plazo máximo de seis meses, dentro de un periodo de doce meses.

    2. La selección de funcionarios interinos habrá de realizarse mediante procedimientos ágiles que respetarán en todo caso los principios de igualdad, mérito, capacidad y publicidad.

    3. El cese de los funcionarios interinos se producirá, además de por las causas previstas en el artículo 63, cuando finalice la causa que dio lugar a su nombramiento.

    4. En el supuesto previsto en la letra a del apartado 1 de este artículo, las plazas vacantes desempeñadas por funcionarios interinos deberán incluirse en la oferta de empleo correspondiente al ejercicio en que se produce su nombramiento y, si no fuera posible, en la siguiente, salvo que se decida su amortización.

    ResponElimina
  8. comentari per al de les 12:24.........De culpa... els de la ju026, que sàpigues que no en tenim cap ni una!!!!!!! nosaltres ens vam presentar a la opo i l'hem aprovat cosa que tu no. Això en primer lloc. En segon lloc, interí és el que és, i no més. I això de que hem de tenir dos anys d'antiguitat per concursar.....no sé d'on ho has tret, quan obrin tarragona, sempre anirem primer a triar els que som a dins,(per que alguns centres quedaran molt buits), o és que ets tu qui assenta les bases de les opos a partir d'ara!!! Quan he llegit el teu comentari llegia ràbia, ironia, mala fe en definitiva.......TU parles de companyerisme...jjajaaaja, que no ho veus que ets el primer tu que escombres per a casa teva. NO oblidis que això, és un lloc de treball en definitiva, com a qualsevol altre lloc, i....cadascú ha de procurar per si mateix. O sigui que...procura per a tu i deixa de mirar els demés

    ResponElimina
  9. Anònim de les 12:24, enrecorda´t que la gent de la ju026 no escriu les bases i que no són menys companys per haver aprovat una oposició. Aquí no es tractava de trepitjar a ningú, es tractava d´estudiar.Sentim que estiguis fóra però no pots carregar d´aquesta manera amb la gent que ha tingut les mateixes oportunitats que tu a l´hora de presentar-te a l´exàmen. A més a mi m´agradaria afegir que jo he trobat bons companys ja sigui com a funcionaris, interins o de pràctiques.

    ResponElimina
  10. Amb tants prejudicis aquest pobre interí en la propera opo no farà el psicotècnic correctament, una llàstima un altre vegade més... I com bé diu posiblement només quedi una opo,com veus company no només es questió d'estudiar encara que amb lo desinformat que et trobes respecte dels drets de funcionaris e interins, també t'ho haurías de mirar,(el temaric, dic).

    ResponElimina
  11. A l'anònim.... ets un covard i un ignorant (els companys t'ho han demostrat...ja pots preparar-te, ja, que les passaràs putes per aprovar!!!...) ... dona la cara i digues el teu nom per si uns dia ens trobem en una guàrdia... perquè no em fiaria de tu ni un pel.... "company"....

    ResponElimina
  12. Ei,la llei no la sabeu?

    Requisits per a concursar

    Es requereix d'un temps mínim de dos anys de serveis prestats com a funcionari de carrera per a poder concursar.

    ResponElimina
  13. Divide y vencerás¡¡¡¡¡

    Dejar de pelearos, el enemigo es otro

    ResponElimina
  14. al anónimo de las 17:24,para concursar dentro del mismo departamento en este caso ,Justicia,no hace falta la antigüedad que tu comentas.
    Por favor infórmate antes de soltar lo primero que te viene a la cabeza.
    No me extrañaría que fueses de los que han suspendido la oposición.
    Hay que estudiar mas.

    ResponElimina
  15. Anem a veure que diu la llei..., per tancar el tema he copiat l'extracte de la convocatòria JUS/1469/2010, de 3 de maig, perquè quedi clar el tema del concurs de trasllats:

    "3.5 Per poder participar, els funcionaris han d’haver passat un mínim de dos
    anys en el lloc de treball amb destinació definitiva des del qual concursen, llevat
    que es tracti de proveir llocs dins del mateix Departament o de qualsevol altra circumstància
    de les previstes a l’article 62 del Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual
    s’aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional
    dels funcionaris de l’Administració de la Generalitat de Catalunya".

    Segons aquest article si pertanys al mateix Departament no cal haver passat 2 anys en el lloc de treball definitiu, per tant tots els de la JU026 participarem en el concurs de trasllats quan obrin Tarragona si es torna a incloure aquest artícle tal qual esta redactat, ja que esperem treballar a Presons,que a la vegada pertany a Justícia precisament.

    Espero que hagi quedat clar aquest punt.

    ResponElimina