dijous, 25 de juny del 2009

I ara, per quan la convocatòria?


El Govern de la Generalitat ha aprovat un pla per estalviar 950 milions. Per assolir aquest benefici, el conseller d'economia va anunciar que retallarien la despesa corrent dels departaments i congelaria les plantilles de l'Administració. A Catalunya la ratio funcionaris/resta població activa és ja la més baixa d'Espanya. A La Vanguardia publiquen: "Castells asegura que optimizarán las plantillas de la administración y se cancelarán las contrataciones de funcionarios previstas para 2010". Són males notícies pels opositors, dolentes pels funcionaris de l'Administració catalana i no gaire bones pels administrats que són qui han de rebre un servei de qualitat.

Els polítics no tenen memòria però jo sí, i recordo altres retallades com la que es plantejen ara i com van acabar. Recomano llegir periòdicament les notícies sobre l'àmbit penitenciari que es publiquen al web d'UGT Presons. La realitat de les presons s'amaga, però l'olla a presió, més tard o d'hora, donarà un ensurt. Amb qui ompliran les noves presons? Nomès amb interns? O estan ja dissenyant la pressó "automàtica", el mestre "robòtic" i el metge d'urgències "on line"? Potser seria bó per estalviar que la retallada fos més estructural, reduint o compactant l'anomenada Administració Institucional (Organismes, Corporacions i Entitats vàries) i menys coyuntural: no substituint al personal de baixa o de vacances,...

A la web de la Conselleria de Justícia s'anuncia això (publicat al febrer del 2008 i encara avui no retirat): "Fins al 2010 hi haurà 3 convocatòries d'aquest cos professional per cobrir un total de 1549 places". A Justícia tenen molt sentit de l'humor? Què s'inventarà ara el José per seguir degotejant el temari fins al 2011?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada