dijous, 1 de gener del 2009

D´entrenar i estudiar


Contra pronòstic, em resulta més difícil de portar endavant la rutina d´estudi que la d´entrenaments. Motius possibles:

1. Entrenar aporta un benestar físic i psíquic que no s´aconsegueix estudiant. Les endorfines són altament adictives...
2. L´activitat física és per mi una novetat, un descobriment molt positiu. L´activitat intel.lectual és ja una vella coneguda.
3. Entrenar està sent, no tan sols exercitar el cos, tambè un programa complet d´educació física: d´hàbits de salut, coneixement bàsics de fisiologia i anatomia, de nutrició, motricitat, de descoberta de diferents esports, tècniques,...
4. Desprès de treballar asseguda, tancada a una oficina i amb la climatització, sortir i anar a la pista d´atletisme és sempre preferible a tornar a seure davant els apunts.
5. Entrenant amb constància ràpid trobes avenços que t´auto-motiven a seguir. Amb l´estudi és necessari molt més temps per trobar els fruits, és treball a mitjà-llarg termini.
6. Vivim en una societat sedentària, on l´esport és un espectacle televisiu. Si dius davant un grup d´amics o a la feina que practiques un esport 5 dies a la setmana al sortir del treball despertaràs l´admiració de tothom.
7. Estudiar és una activitat a realitzar en solitari. Tú i el repte d´apendre´t centenars de fulls. Els centres esportius són tambè un bon lloc per conèixer gent i relacionar-se.


Però el més important: compartir l´esforç amb altres reforça l´amistat i això s´aconsegueix tant amb el treball físic com l´intel.lectual.

BONA FEINA PER AQUEST ANY NOU!



1 comentari:

  1. Hola,
    Primer de tot donar-te ànims en aquests mesos tant difícils d’estudi, feina, entrenament.
    Preparar una oposició requereix d’un gran esforç i més si com és el cas ho has de combinar amb una feina de 8h.
    En segon lloc donar-te la més sincera felicitació per no només haver descobert l’esport, sinó disfrutar-ho juntament amb l’entorn natural i tot el que això comporta.
    Estic segur que donat això, les proves físiques que hauràs de superar per la oposició no seran més que un tràmit sense gaire importància.
    Segueix així.
    David.

    ResponElimina