diumenge, 15 de març del 2009

Anunci d' oferta de places fins 2013

Uns 2.000 treballadors de presons s'incorporaran als centres penitenciaris de Catalunya des d'ara i fins al 2014, quan acabi el Pla d'equipaments de presons. Això vol dir que d'aquí 6 anys hi hauran uns 6.000 treballadors de presons.

Lluís Vilaró. Ho ha explicat el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, durant la inauguració del curs per accedir al cos d'especialistes penitenciaris. Batlle ha explicat que la presó de Lledoners del Bages i la de joves de Quatre Camins de la Roca del Vallès entraran en funcionament en 'els pròxims mesos' perquè ara estan en la 'fase final' de la seva construcció. Cada un d'aquests nous centres necessitaran entre 450 i 500 funcionaris.

Batlle ha explicat que la presó de joves de Quatre Camins substituirà la presó de joves que hi ha a la ciutat de Barcelona. Respecte a la presó de Lledoners, Batlle ha explicat que servirà per atendre 'la necessitat' d'un sistema penitenciari català que cada any veu augmentar entre 450 i 500 el nombre de presos. El Pla d'equipaments penitenciaris preveu, entre d'altres, la construcció d'una nova presó a Tarragona i una altra a la comarca d'Urgell, a més d'un nou centre de preventius a la ciutat de Barcelona. D'altra banda, també s'ha posat en marxa la construcció del centre penitenciari de Puig de les Basses de Figueres.

El nou curs per accedir al cos d'especialistes penitenciaris compta amb 341 nous alumnes. Serà la tercera promoció d'aquests cursos que tenen una durada de quatre mesos. Els dos primers mesos consisteixen en formació acadèmica i els dos restants en pràctiques a centre penitenciaris. En la inauguració, Albert Batlle ha demanat als alumnes 'vocació' per exercir la seva feina. Els cursos es fan a l'Institut de Seguretat Pública, a Mollet del Vallès. La inauguració també ha estat presidida pel secretari de Seguretat d'Interior, Joan Delort.

Enllaç amb la notícia publicada el 02/09/2008 a l´informatiu comarcal emporda.info

6 comentaris:

  1. Me llamo Oscar Suau y soy compañero de Nuria, os informo ya que Nuria no ha hecho constar mi nombre en ningun sitio de su blog ni que me asegura que constante mente piensa en mi.
    Estoy contento Nuria ya que si un dia hay u concurso de la T.V. sobre historia de las prisiones Nuria se puede hacer rica y como, le deseo apruebe las oposiciones.
    Me ha ce mucha ilusión leer este blog de Nuria, solo ha tenido que decirmelo 4 veces en 1 hora pero no encuentro las fotos de ella desnuda que me ha prometido podría ver... Ahora en serio, le doy un beso muy grande, mis mejores deseos, que apruebe las opos yq eu Dios la bendiga!

    ResponElimina
  2. Hola, alguien sabría decirme cuando saldrá la oferta pública de este año 2009 para las oposiciones de técnic especialista de institucions penitènciaries de la Generalitat de Catalunya?
    Gracias!

    ResponElimina
  3. Per la informació que m' arriba no se sap quan sortirà la oferta. Està clar que ja no es repeteix el calendari de la convocatòria JU023 del 2008. Potser sortirà després de l' estiu o al gener del 2010.

    ResponElimina
  4. per ser tecnic especialista de institucions penitenciàries de la generalitat de catalunya, es necessari tenir el batxillerat? tinc 25 anys i 8 treballant en farmàcia com a tècnic. nomès tinc estudis de esso i grau mitjà.
    PODRIA PRESENTAR-ME A LES OPOSICIONS?
    GRÀCIES

    ResponElimina
  5. presentar-te pots presentar-te noi...però dubto que entris si no poses molt d'esforç i ganes

    ResponElimina
  6. Nuria, has puesto la foto de una placa de agent de institucions penitenciaries, pero es falsa no? me parece que no te dan placa, me lo puedes aclarar, gracias.

    ResponElimina