dissabte, 20 de febrer del 2010

Presentat el Pla d'Execució Penal fins 2013

A la imatge, recreació del futur Centre de Preventius de la Zona Franca.

"La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va presentar dijous 18 de febrer davant la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya el Pla d’execució penal, que fixa les línies d’actuació de la política d’execució penal a Catalunya fins al 2013"

A destacar de la nota de prensa publicada pel Departament de Justícia:

-Previsió d'obertura de set nous centres penitenciaris: CP Lledoners i CP Joves, ja en funcionament. CP Puig de les Basses a Figueres i CP Mas Enric a El Catllar (Tarragona), en construcció. El CP Els Plans a Tàrrega, el CP Preventius a la Zona Franca a Barcelona i el CP Dones Catalunya a Sant Llorenç d'Hortons, es licitaran en breu.
-Es crearan 4.700 noves places penitenciàries.
-La inversió prevista en els nous centres i equipaments és de 1.000 milions d'euros.
-L'increment de places a CP "ha de suposar" (només les cometes són meves) la incorporació de 2.600 nous professionals al sistema d'execució penal català. Quantes d'aquestes places per Tècnics?
-Amb el Pla es vol consolidar "una reorientació en la selecció, formació inicial i contínua, amb programes con ara el de formació selectiva per als futurs tècnics penitenciaris". Això ens afectarà de ple però no entra en detalls. Quins canvis ens esperen?
-Es citen les Bases del Codi étic dels professionals de l'execució penal a Catalunya (gener 2010) de les quals no tenia notícies. Es podríen incloure al temari de la nova convocatòria?

Per quan la JU026? Quantes places? Quines novetats trobarem respecte a la JU023?

23 comentaris:

  1. hola nuria,
    que tal vas???
    espero que aquesta "reorientació en la selecció, formació inicial i contínua, amb programes con ara el de formació selectiva per als futurs tècnics penitenciaris" no sigui gaire forta, perque si no.....

    sort amb la recuperacio...IVAN

    ResponElimina
  2. Hola Iván,

    Gràcies pel missatge.

    Aquesta "nova reorientació" obre incògnites e incerteses per nosaltres. Tindrem sorpreses a la convocatòria. Toca patir una mica fins que no tinguem el document.

    Si retoquen a l'alça la valoració de les proves físiques tindré perduda qualsevol oportunitat d'obtenir plaça, almenys aquest any....

    :/

    ResponElimina
  3. Anim. No pot ser tan dur¡¡¡

    Estic segura que cadascu tobarà el que busca i que tot esforç mereix la seva recompensa.

    No conec a ningú que amb teson i molt esforç no aconsegueixi el que busca. Y Estic segura que ho trobaràs.

    Pensa una cosa que els canvis ens va a afectar a TOTS. Va estar mes dificl per a tots.

    Petons Marta

    ResponElimina
  4. Paciencia... q es la mare de la ciencia... diuen...

    Cada dia falta menys... ara bé... quan falta???

    Ànims.

    Anna

    ResponElimina
  5. Sino surten les opos, proposo una manifestació al DPT de JUSTICIA.

    ResponElimina
  6. estic d'acord amb la "mani". Jo tambe faig les de zelador i administartius ICS i ens han tret la llista admesos sense la data d'examen.Aquest Govern s'esta pasant de la ratlla amb les opos.

    ResponElimina
  7. Avui des de CCOO han presentat davant la Subdirectora General de Recursos Humans i Econòmics una sol·licitud de reunion urgent per a reclamrar entre uns altres la convocatòria JU26.

    Veurem que és el que contesten

    Slds,

    Marta

    ResponElimina
  8. Respecte de la convocatòria, hi ha aprovada l'oferta de 250 plaçes que s'han de cobrir en diferents centres, i estant esperany a que Funció Publica aprovi el dimensionament del nou centre PUIG DE LES BASSES 200 plaçes i treure les 2 ofertes en una sola convocatòria. PROBLEMA: NO HI HA DINERS.Fins aqui la info es oficial. A partir d'aqui i segons m'ha comentat un sindicalista, podria ser que no sortissin fins al SETEMBRE, en oferta d'ocupacio parcial. Aixó no està confirmat ni molt menys, però AVISO PARA NAVEGANTES.

    ResponElimina
  9. Bufff para september! A mi la verdad es que me da un poco igual cuando las saquen. Lo que me molesta es esta indecisión total.

    Personalmente tengo un trabajo "especial" para poder estudiar y si las opos son a tan largo plazo empezaría a buscarme algo más normal en horarios.

    Lo que me sorprende de muchos de vosotros es la "indignación" con la administración. Más vale que os acostumbréis, porque los mundos de yupi en la que vive el empleo público empieza a tocar fondo.

    Bye.

    ResponElimina
  10. Gràcies Marta i Anna. A tots els que deixeu comentaris al bloc i compartiu la informació que disposeu.

    Si no surt la oferta entre aquesta setmana i la propera, les previsions que van anunciar des de UGT de "convocatòria inminent" al gener, comencen a esmicolar-se...

    LA JU026 ESTÀ RESULTANT UN "NO VIURE" PELS OPOSITORS.

    Tant de bó CCOO pugui arrencar un compromís a la Subdirectora sobre les dates de la JU026, haurem de seguir la pista al resultat de la reunió.

    Tindré que començar a estudiar de nou el temari en castellà per l'examen d'octubre a Madrid, abans de provar sort per Tècnics?

    24 de febrer de 2010 22:14

    ResponElimina
  11. El GOVERN tiene mucha culpa de no sacar, de momento, la Oferta, però que pasa con los sindicatos, si finalmente, no sale la convocatòria? Tanto CCOO como UGT, tiene colgado en sus webs, COMISSIO SEGUIMENT 14-1-2010, EN BREU SORTIRA OFERTA OCUPACIO PUBLICA TECNICS PRESONS. Podrian ver deslegitimada toda su "fuerza" y por consiguiente no cumplir con su mision, hacer cumplir la ley y los acuerdos con la Generalitat.Bien de momento vayamos por pasos y esperemos a ver que pasa con la reunion de la secretaria de CCOO PRESONS. De la UGT no sabemos nada...

    ResponElimina
  12. BONES NOTICIES.Us puc confirmar i us confirmo segons informacions rebudes de la conselleria de Justicia, i cito textualment "a finals d'aquest trimestre, estarem en disposició de treure l'oferta d'ocupació publica de tecnics de presons". ESPEREM QUE AIXI SIGUI.

    ResponElimina
  13. Hola Nuria,

    l'última noticia sembla molt prometedora però fins ara totes les noticies, fins i tot les donades pels sindicats, han acabat no complint-se.
    t'en recordes quan a UGT ens van dir que amb tota seguretat sotirien al mes de Gener?
    ja estem acabant febrer, si no surt la convocatoria el proper mes ja ens en podem oblidar, doncs segons el temari per llei les convocatòries han de sortir el primer trimestre de l'any.
    el que tinc clar, és que les presons sense personal no poden funcionar i trobo que els sindicats fan molt poc. per que no fan almenys una manifestació o que li semblaria al dept. de justicia una vaga de funcionaris de presons?

    una abraçada.

    ResponElimina
  14. Que be!Es la primera noticia positiva, i sembla que de bona tinta (apart de els de la acadèmia masterD k fa un any que em diuen que estan apunt de sortir)
    Ja meu alegrat el dia!
    Makarenu

    ResponElimina
  15. SI ES CIERTO QUE LA CONVOCATORIA PUEDE QUE SALGA A FINAL DE ESTE TRIMIESTRE, ES DECIR, A FINALES DE MARZO, ESO SIGNIFICA QUE EL PRIMER EXAMEN PODRIA SER EN MAYO-JUNIO?

    OLGA

    ResponElimina
  16. 20 dies inscriures+1 mes llista provisional+10 alegacions+15 dies llista definitiva i examen en 15 dies mes= ULTIMA SETMANA DE JUNY I TOT EL JULIOL EXAMENS.

    ResponElimina
  17. y sabéis que margen de tiempo hay entre exámen y exámen, más o menos....?

    Olga

    ResponElimina
  18. Unos 10 dias... como muchísimo.

    Saludos :)

    Anna

    ResponElimina
  19. Michas gracias chicos por la información. Buen fin de semana a todos y a estudiar mucho!

    Olga

    ResponElimina
  20. Perdonad, soy yo de nuevo, los exámenes suelen hacerlos en días festivos o puede caer en días laborables? es para planificarme si tengo que pedirme dias de vacaciones en el trabajo....
    Porque si poe ejemplo fueran cada 4 días...a la fuerza caerá alguno en día laborable, no?

    ResponElimina
  21. Seguint amb les BONES NOTICIES, segons la Conselleria de Justicia, no es preveuen canvis substancials respecte de la convocatoria anterior.

    ResponElimina
  22. No us vull tallar el rotllo, però venint les bones noves dels sindicats i esperant que un govern socialista compleixi els plaços amb rigurositat, apanyats anem... jo posaria l´horitzó passant l´estiu i creuem els dits que no s´acabin de reventar, fent voreres i altres bestieses, els calers que haurien d´anar per exemple a presons.
    Mentrestant seguirem estudiant i patint l´angoixa existencial. Quina altra cosa podem fer?
    Felicitats pel blog Núria!

    Amador

    ResponElimina