dissabte, 12 de juny del 2010

Una opositora entre universitaris



He aconseguit arreplegar uns dies lliures a la feina per dedicar al temari. Aquests dies previs a l'examen em barrejo amb universitaris noctàmbuls. Anarquia completa d'horaris. Em salto els entrenaments a Festefort, la intendència domèstica i la més mínima vida social. Tan sols un objectiu: ficar-me al cap els resums i fer exàmens i qüestionaris.

Full de vicissituds. Consell de Garanties Estatutàries. Organització de l'Estat i autonòmica. L'Estatut de Catalunya, LO 6/2006 de 19 de juliol. El dret administratiu, la funció pública i els pressupostos. Contracte menor. El Codi Penal , LO 10/1995 de 23 de novembre. Els recursos penals, els recursos administratius, alçada, potestatiu de reposició i extraordinari de revisió. El recurs contencios-administratiu. Silenci desestimatori. Els recursos contra resolucions del JVP. Procediment administratiu, procediment ordinari i abreujat, procediment sancionador. Règim penitenciari. Òrgans centrals i territorials. Òrgans superiors i directius. Òrgans col·legials i individuals. Disposicions adicionals, transitòries, derogatòries i finals. Part dogmàtica i part orgànica. Detinguts, presos i penats. Junta de Tractament i Centre Directiu. Actes pressumptes i actes exprés. Prescripció, cancel·lació i caducitat. Avançament de la llibertat condicional. Tercer grau i mesures cautelars. Organització Judicial. Jutge o Tribunal Sentenciador. Ministeri Fiscal. Decret 329/2006. Reglament Penitenciari 190/1996 de 9 de febrer. El CIRE. L'Administració institucional. Competències exclusives, compartides i executives. Drets i deures dels interns, art 3 i 4. Sanció d'aïllament en cel·la. Incompatibilitats, permisos i llicències. Tribunal del Jurat. Personal eventual i personal laboral. Règim tancat. Comunitat terapèutica: DAE. Cap de Serveis i Secretari Tècnic Jurídic. Lleis orgàniques i ordinàries. Departament d'ingressos. Mitjans coercitius. Drets fonamentals. Estat de Setge. Llei de Bases. Acords de Govern i Ordres Ministerials. Potestat legislativa, reglamentària i executiva. Potestat sancionadora. Avocació. Delegació. Comissió de serveis, serveis especials. Lot higiènic. Òrgans actius i òrgans consultius. Acte, resolució, sobreseïment, sentència. Execuàtor i extradició. Prevaricació. Omissió pròpia. Eximents, agreujants i atenuants. Protocol de seguretat. Bestretes. Oficina de Gestió Penitenciària. Unitats dependents. Formes especials d'execució. La suspensió de penes. Permisos de sortida i beneficis penitenciaris. La iniciativa legislativa. La Sala 2ª del Tribunal Suprem. Referèmdum potestatiu. La qüestió d'inconstitucionalitat. La moció de censura. Majoria absoluta i majoria simple,...

Per sort, només queda una setmana!

26 comentaris:

  1. Ja no cal capficar-se, ara hores d'ara, l'unic ke ens pot infkuir es decima amunt decima avall,el ke s'havia d'estudiar, si es te enllestit perfecte, i sino estudiant depressa i sense temps es pitjor per s'embolica tot el temari.

    ResponElimina
  2. Tiene razon el de arriba, de nada sirve estudiar corriendo la última semana, todo lo contrario, hay que leerse tranquilamente los apuntes, o el temario incluso y disfrutar de lo que se estudia. Los resumenes a veces no son tan buenos como creemos y les faltan muchas cosas que pueden sernos útiles. El día antes del examen siempre se recomienda no coger un libro y relajarse olvidandose un poco del tema.
    Por mi experiencia en los años de estudiante de nada sirve estudiar deprisa y a la desesperada.
    Muy importante también la actitud y la seguridad con la que uno se enfrenta a un examen, hay que creerselo. Tener seguridad en lo estudiado, aunque no se sepan todos los temas, todos no van a salir.
    Mucho ánimo a todos y suerte.

    ResponElimina
  3. Pocos exámenes tipo test habréis hecho, la última semana es vital. Otra cosa son los exámenes en los que tienes que soltar parrafadas, pero en estos vale hasta el último minuto para memorizar.

    Saludos.

    ResponElimina
  4. L'ultima setmana nomès potser vital, per als ke no han estudiat amb prou temps. Si feu examens de diferents academies, veure la nota ke treieu avui i la del examen. Jo estic entre el 7 i el 7'5, i lunic ke puc fer aquesta setmana es fer, com tu dius, molts tests per poder reforçar la part alta de la "meva" nota, però dubto que puggui treure mes d'un 7'8. Al igual um mal examen em pot donar un 6'5, però l'esforç dels ultims 9 mesos, en 6 dies no poden ser "vitals" de cap de les maneres.(Per cert, tinc aprovades 2 opos + Adm i Subaltern)pero vull continua millorant.

    ResponElimina
  5. Jo tinc la sensació que com més estudio, menys sé, confio que serà passatger però la sensació és que abans (fa una setmana) ho portava millor i tenia més seguretat, en canvi aquests dies dubto i dubto de tot. Sincerament, tinc ganes de que arribi el dia i que pa
    ssi el que hagi de passar, jo he fet el que calia, he estudiat molt i ja tinc ganes de retrobar la meva vida i la meva familia.
    Molta sort a tots els que se l'han guanyat.

    ResponElimina
  6. Hola¡¡

    No tenim que desesperar. Jo estic tambe entre el 7 i 7,5. I sempre amb els mateixos errors, però tenim que continuar.

    Nuria supose que tu portaràs un 9 com a minim no??

    Molta sort maca¡¡

    Marta

    ResponElimina
  7. Vaya, yo no se porque nota voy pero voy haciendo. Alguien sabe la nota de corte de otros años? Digo la nota para tener plaza, supongo que se entiende. Ya me quedé aprobada sin plaza en otras opos y jode bastante.
    ánimo a todos, y al que empieze a estar nervioso que se vaya tomando una tila cada dia, van muy bien.

    ResponElimina
  8. y otra cosa, si quedamos sin plaza, hay bolsa de trabajo? funciona? pq en algunas no vale nada quedarse en la bolsa.

    ResponElimina
  9. os dejo el enlace de lista definitiva y lugar de examen. Mucha suerte a todos.

    Olga

    http://www.gencat.cat/eadop/imatges/5650/10158193.pdf

    ResponElimina
  10. Nuria ja ha exist publicat¡¡¡.

    La llista definitiva d'admesos i exclosos, llista provisional d'exempts de fer la prova de llengua i convocatòria de la primera prova

    Primera prova: 20 de juny de 2010

    Sort a tothom.

    Marta

    ResponElimina
  11. hola ya han salido las listas definitivas, pero no veo el horario del examen, alguien lo ve?

    ResponElimina
  12. ya lo veo hay que madrugar 5 La primera prova establerta a la base 8.1.1 de la convocatòria es realitzarà el dia 20 de juny de 2010.

    Es convoca tots els aspirants per a la realització del primer exercici de la primera prova (qüestionari sobre la part general del temari) a les 8.30 hores al lloc de realització de la prova, que començarà a les 9.15 hores.

    Es convoca tots els aspirants per a la realització del segon exercici de la primera prova (qüestionari sobre la part específica del temari) a l'aula corresponent a les 12 hores, i l'exercici començarà a les 12.30 hores.

    Així mateix, es convoca tots els aspirants per a la realització del tercer exercici de la primera prova (psicotècnic) a l'aula corresponent a les 16.30 hores, i l'exercici començarà a les 17 hores.

    Per a la realització d'aquesta prova és imprescindible que els aspirants acreditin la seva identitat mitjançant l'original del document nacional d'identitat o del document oficial acreditatiu de la personalitat, en cas que no tinguin la nacionalitat espanyola, passaport o carnet de conduir, i que disposin d'un bolígraf negre i líquid corrector de color blanc.

    Per a la realització de la primera prova, els aspirants es distribuiran de la manera següent:

    a) Facultat d'Economia i Empresa de Barcelona (antiga Facultat d'Econòmiques), Part Nova (c. Tinent Coronel Valenzuela, núm. 1-11, Barcelona).

    De: Abad Casero, Sandra.

    A: Mercè Oller, Melania.

    b) Facultat d'Economia i Empresa de Barcelona (antiga Escola d'Empresarials, av. Diagonal, 696, Barcelona).

    De: Merino Marin, Luis.

    A: Zurita Boy, Ana.

    —6 D'acord amb la base 6.4 de la convocatòria, l'ordre d'actuació dels aspirants que prenguin part en aquest procés s'iniciarà per aquells el primer cognom del quals comenci per la lletra T, segons el que estableix la Resolució GAP/3401/2009, d'1 de desembre, per la qual es dóna publicitat al resultat del sorteig públic per determinar l'ordre d'actuació dels aspirants en els processos selectius que es realitzin durant l'any 2010 per a l'ingrés en la funció pública de la Generalitat.

    —7 La publicació d'aquesta Resolució i l'exposició de les llistes als taulers d'anuncis als llocs que s'indiquen a l'apartat 2 d'aquesta Resolució substitueixen la notificació als interessats, de conformitat amb el que disposa l'article 59.6.b) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, a partir de les quals s'iniciaran els terminis a efectes de possibles reclamacions o recursos.

    —8 Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats podran interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant la consellera del Departament de Justícia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació; o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Barcelona, 9 de juny de 2010

    Montserrat Tura i Camafreita

    Consellera de Justícia

    (10.158.193)

    ResponElimina
  13. chicos, enlace directo para ver si estáis exentos de realizar la prueba de catalán.

    Olga


    http://www10.gencat.cat/pls/oposjus/p01.consulta

    ResponElimina
  14. JA HAN SORTIT LES LLISTES!!!

    PER FI!!!!!!!!!!!!!!!!

    ENS VEIEM EL DIA 20!!!!!!!!!!!!!

    Anna

    ResponElimina
  15. ya ha salido dia y hora!!el 20 en la Diagonal!! a las 8:30 allí. SUERTE!!!!

    ResponElimina
  16. com que no pasa el número d'aula, ho veurem alla o com va?

    ResponElimina
  17. Después de darlo todo hay que mantener la fe, la serenidad y la templanza.

    Los frutos vienen solos

    Amador

    ResponElimina
  18. jo tampoc trobo l'aula, només el lloc, on ho puc trobar? gràcies. Molta sort a tothom

    ResponElimina
  19. L'aula s'ha de buscar el dia de l'examen a la facultat. Hi han unes llistes on surten les aules que pertoquen a cada persona segons el cognom.

    ResponElimina
  20. Muchas gracias, menudo lio va a haber entonces. Al final alguien sabe cuantos admitidos hay? como habia tnta gente no admitida

    ResponElimina
  21. Hola,
    Fa molt poc que estudio i vaig força a provar sort... Hi ha algunes coses que encara no em queden del tot clares. Una és el tema de psicotècnics. Jo em vaig comprar un llibre per practicar les proves del psicotècnic, però per algun lloc he llegit que seran tests de personalitat. És així?? Així aquest llibre no em serveix de res?? Algú m'ho pot aclarir??
    Gràcies.

    Alba

    ResponElimina
  22. Hola,

    Una pregunta: com sabeu que el psicotecnic sera tipus test de personalitat i no de proves de series, càlculs, ortografia... és que jo em vaig comprar un llibre per practicar i ara resulta que no em servirà de res??

    I si és de personalitat, algú sap com ho hem de fer per no suspendrel?? és que tinc males experiències en aquests tipus de proves...
    Gràcies!

    Alba

    ResponElimina
  23. Hola Nuria,
    No sóc de Barcelona però ja estic açi per fer l'última concentració. Saps d'alguna biblio prop de la parada Diagonal?

    Molts ànims a tots i sort!!
    Ana C.

    ResponElimina
  24. Es genial cuando ves a la gente bastante perdida. Todos hemos pasado por esa fase XD.

    Saludos.

    ResponElimina
  25. El test solo es de personalidad, no os comais la cabeza, lo que tenga que ser será.

    ResponElimina
  26. que feu, seguiu estudiant o ja descanseu per diumenge? jo ja no puc més, m'agobio pq penso que he d'estudiar però no puc més. Es diu que en un examen amb tants temes el dia abans de l'examen no s'ha d'estudiar, que fareu? ánims i sort a tothom

    ResponElimina