diumenge, 12 de desembre del 2010

30 noves places convocades


Quan arribo a la entrada de l'edifici on treballo és un quart de vuit del matí.  Tot just comença a la Diagonal l'espectacle de colors de la sortida del sol. I mentre espero embadalida al semàfor de Torre Melina sovint els veig. Amb el fred a l'hivern i amb la calor a l'estiu. Són el grup d'aspirants a bombers del Llorenç que pugen corrent tots plegats el desnivell del carrer Albert Bastardas. Com poden fer anar el cos a aquell ritme tant d'hora!
Les oposicions a bomber són molt dures i competitives, no tant sols per les proves físiques. Puntuar i arribar a  la mitjana per seguir endavant a la prova de coneixements del temari, al català, al psicotècnic aptitudinal, a les proves de conducció dels camions, al psicotècnic de personalitat, revisió mèdica, entrevista... el dia del nomenament ja són herois. Quan entrenava a Festefort vaig saber de l'esforç amb que treballen. Dels recursos econòmics i personals que hi dediquen. Des de la superioritat amb que es miraven les altres oposicions. Vaig conèixer de la vocació vers una professió de servei públic.
L'Ajuntament de Barcelona convoca aquests dies 30 places de Bomber en la categoria bàsica. Es poden emplenar les sol·licituds fins el 20 de desembre. Deixo enllaç amb les bases per si voleu fer-hi una ullada, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada