divendres, 12 de novembre del 2010

La Voz del Valle




Sovint m'atribueixen una força de voluntat que certament no em pertany. No és amb voluntat que s'aconsegueix allò que vols, si no des de l'autoconvenciment del que et convé fer  per a que esdevingui realitat.

La Voz del Valle és un llibre on es recullen  els kusen del Mestre Taisen Deshimaru (ensenyances orals de budisme zen dirigides pel mestre als seus deixebles durant les sessions de meditació o Zazen), l'estiu de 1977 a la Val d'Isère.

"¿Por qué practicamos zazen? Esto tenemos que comprenderlo. El zazen no es únicamente para la salud, para el cuerpo. El zazen constituye, en particular, un asunto de la mente. La postura y la respiración son sumamente importantes. Pero ¿qué pasa con la conciencia? ¿Cómo debe ser? Durante la práctica del zazen nuestro cuerpo se tranquiliza, es como entrar en nuestro ataúd, debéis morir. Esto significa que tenéis que olvidaros de vuestro cuerpo, que debéis abandonarlo a fin de que sólo permanezca el alma. Y al final os concentraréis de manera automática, natural e inconsciente... en la conciencia, en la mente. Y de esa manera seréis uno con el poder cósmico fundamental. Esta es la conciencia hishiryo. Pero debéis tener convicción. Esto es el satori, el satori de Buda. La autoconvicción. No hace falta pensar en ello, simplemente no hace falta pensar"

Deshimaru, Roshi Taisen. La Voz del Valle. Enseñanzas zen. Ediciones Paidós (1985)

5 comentaris:

  1. Nuria, l´ha llegit? El pots recomenar?

    ResponElimina
  2. Gràcies Nuria, ja havia vist les senyes, però volia saber si l´havies llegit, de totes maneres gràcies i segueix amb pàgina tant adictiva-informativa.

    ResponElimina
  3. Hola,

    Estic a mig camí en la seva lectura. Recomanable, sí. Com tots els del Mestre Deshimaru.

    Recomano també altres dues lectures, introductòries al Budisme Zen del mateix autor: "L'anell de la Via" i "Preguntes a un mestre Zen".

    Salutacions

    ResponElimina
  4. Gràcies començaré amb l´Anell de la Via, a veure si relaxo la ment, tot i que ja sé que es tracta d´un llarg camí...

    ResponElimina